Urheilu

Lentiskerho jatkaa Plokin tyhjentämistä – Yleispelaaja Tuuli Tuominen Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan Lentopallokerho löysi Pihtiputaalta myös yleispelaajan.
Tuuli Tuominen kuului osana Kuortaneen valmennuskeskusjoukkuetta tyttöjen maajoukkueryhmään. Kuva: Lentopalloliitto
Tuuli Tuominen kuului osana Kuortaneen valmennuskeskusjoukkuetta tyttöjen maajoukkueryhmään. Kuva: Lentopalloliitto

Hämeenlinnan Lentopallokerho sai kiinnitettyä joukkueeseen jälleen yhden uuden pelaajan, kun perjantaina varmistui Tuuli Tuomisen siirto seuraan. Naisten mestaruusliigaseuran tuorein värväys on yleispelaaja, joka edusti viime kaudella Pihtiputaan LiigaPlokia.

– Olen kuullut aina hyvää Hämeenlinnasta muilta pelaajilta, ja nyt valmentaja (Matteo Pentassuglia) sai hyvin vakuutettua minut tästä paikasta, että tämä on hyvä paikka myös oman kehitykseni kannalta, Tuominen pohti siirron sinetöidyttyä.

19 vuotta toukokuussa täyttävä Tuominen aloitti liigauransa viime kaudella Plokissa, pelattuaan tätä ennen Ykkössarjaa Kuortaneella. Tuominen nousi talvella loukkaantumisten myötä noin kuukaudeksi aloituskuusikkoon. Lisäksi hän oli joukkueen valmentajien yleinen ratkaisu syöttövaihtoihin.

Järvenpään Blues Volleyn kasvatti esiintyi lopulta kaikissa pihtiputaalaisten 28 liigaottelussa ja teki näissä 83 pistettä.

 

Talvella Suomen cupin historiallisesti voittaneesta LiigaPlokista on nyt siirtynyt kolme pelaajaa Hämeenlinnaan. Lentiskerho aloitti uusien pelaajasopimustensa julkistamisen Plokista palaavilla hakkuri Yasmine Madsenilla ja keskipelaaja Daniela Öhmanilla.

– Tuntuuhan se sinänsä hienolta, että saa jatkaa tuttujen tyyppien kanssa. En olisi voinut odottaa, että näinkin monta tyttöä voi kerralla siirtyä samaan joukkueeseen, Tuominen naurahti.

Tuominen kuului Kuortaneella pelatessaan myös nuorten maajoukkueen leiriryhmään, jossa oli myös nyt Kerhoon siirtyvä Bettina Yli-Sissala. Yhtään maaottelua hän ei kuitenkaan ole pelannut.

Lentiskerholla on nyt kasassa kuusikollinen pelaajia: yleispelaajat Tuominen ja Netta Hyttinen, keskitorjujat Öhman ja Yli-Sissala, hakkuri Madsen sekä passari Jenna Ylivainio. Joukkueesta vielä uupuva toinen reilu kuusikollinen tulee tuskin kalpenemaan nyt varmistuneiden pelaajien rinnalla.

– Edelleen pitää varmasti kilpailla täysillä pelipaikasta. Tavoitteena on totta kai kehittyä niin paljon kuin mahdollista ja menestyä joukkueena. Sikäli odotukset ovat kyllä kovat ensi kaudelle, Tuominen totesi. HäSa

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic