Urheilu

Lentiskerho jatkoi voitokkaana kotonaan vajaalla joukkueella – "Edelleen tässä opitaan"

Kokoonpanon vaihtuvuus vaikeuttaa peliä, mutta kotipelien täydet pisteet tyydyttävät.
Mestaruusliigan pistepörssikärki Oluoma Okaro jatkoi OrPoa vastaan yli kuuden pisteen eräkeskiarvollaan. Toisella puolen verkkoa vastassa olivat tulokas Nea Luntamo ja Lentopallokerhosta tuttu Eveliina Smolander. Kuva: Tomi Vesaharju
Mestaruusliigan pistepörssikärki Oluoma Okaro jatkoi OrPoa vastaan yli kuuden pisteen eräkeskiarvollaan. Toisella puolen verkkoa vastassa olivat tulokas Nea Luntamo ja Lentopallokerhosta tuttu Eveliina Smolander. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho jatkoi voitokkaasti Mestaruusliigan kotipelejään, kun keskiviikkona Oriveden Ponnistus kaatui Elenia-areenassa 592 katsojan edessä erälukemin 3–1 (25–18, 22–25, 27–25, 25–18).

– Edelleen tässä opitaan, alkukausi vasta menossa ja hyvä, kun näilläkin otteilla olemme saaneet voittoja. Kahden kotipelin saldona on täydet kuusi pistettä ja siihen ollaan ilman muuta tyytyväisiä, korosti Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

OrPolla oli sunnuntailta alla kauden avausvoitto ja kreikkalaisvalmennuksessa oleva joukkue jatkoi hyviä otteitaan.

Avauserä eteni tasalukemissa tilanteeseen 13–13, kunnes Netta Hyttisen johdolla Lentiskerho karkasi erävoittoon.

Toista erää kotijoukkue vei alusta asti ja yhdysvaltalaishakkuri Oluoma Okaro löysi edellisten peliensä tehojaan.

OrPo roikkui kuitenkin mukana Emilian Käännän tehojen (14/+4) myötä ja nousi ensi kerran johtoon lukemissa 21–22. Vieraat hoitivat ratkaisupallot ja tasoittivat erät 1–1.

Jo avauserässä OrPo oli parempi vastaanotoissa (prosentit 41–52) ja toisessa erässä ero kasvoi (36–57).

– Samalla tavalla vaikeaa oli kuin edellisessäkin pelissä, mutta tärkeää on, miten reagoimme vaikeuksiin ja nousemme alhaalta takaisin peliin. Ongelmana on ollut, että joukkueessa on joka pelissä uusi pelaaja ja se vaikuttaa pelisysteemiimme, Pentassuglia kommentoi.

– Tämä näkyi kahdessa ensimmäisessä erässä muun muassa vastaanottopelissämme, varsinkin, kun vastustajalla oli todella hyvä syöttö.

Kolmanteen erään tilanne vastaanotoissa kääntyi (57–32) ja Lentiskerho johti 21–17. Okaro (27/+9) jatkoi tehokkaana ja häntä säestivät Karoliina Friberg ja Roosa Heikkiniemi.

Vieraiden hakkuri, puertoricolainen Julymar Otero ei ollut parhaimmillaan ja OrPosta Saara Holm (16/+11) nousi näkyvään rooliin. Joukkue taisteli jatkopalloille ja sai kaksi eräpalloakin, mutta Lentiskerho puristi erävoiton.

Sen siivittämänä neljäs erä eteni alusta asti kotijoukkueen komennossa ja pelin vanhetessa koko ajan parantanut Friberg (14/+13) yhdessä Hyttisen (14/+5) kanssa johdattivat Lentiskerhon erä- ja otteluvoittoon.

– Ajoittain pelimme herpaantui, mutta tyytyväisiä ollaan voitosta. Olemme pystyneet hoitamaan pelit, vaikka meillä on ollut vajausta joukkueessa. Oma pelini tuntui hyvältä ja onnistumisten myötä tuli lisää onnistumisia. Ratkaisuhetkillä tiedettiin, mihin pystytään ja päätettiin hoitaa voitto kotiin, Friberg korosti.

Lentiskerho odottelee edelleen maajoukkuepelaajiensa Suvi Kokkosen ja Emmi Riikilän paluuta kokoonpanoon.

Uutena mukana oli 20-vuotias argentiinalainen keskitorjuja Victoria Michel Tosi, joka ei vielä käynyt kentällä.

Viikon päästä perjantaina kotipelien sarja jatkuu kuopiolaista Puijo Wolleyta vastaan. HäSa

3–1(25–18, 22–25, 27–25, 25–18)

Hämeenlinna

Pisteet:

Oluoma Okaro 27/+9Karoliina Friberg 14/+13Netta Hyttinen 14/+5Laura Laukkanen 8/+7Roosa Heikkiniemi 8/0Katja Kylmäaho 5/+4

Torjunnat: 9

Ässäsyötöt: 8

Vastaanottoprosentti: 48

OrPo

Pisteet:

Saara Holm 16/+11Emilia Kääntä 14/+4Netta Rekola 10/+7Julymar Otero 4/+1Eveliina Smolander 2/+1Nea Luntamo 2/–1

Torjunnat: 4

Ässäsyötöt: 8

Vastaanottoprosentti: 44

Päivän lehti

28.2.2020