Urheilu Hämeenlinna

Lentiskerho kaatoi sarjakärjen – Päävalmentaja Pentassuglia tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen

Lentiskerhossa kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Michaela Madsen päättää joukkueensa hyökkäystä. Keskipelaajan menoa seuraavat Katja Kylmäaho (vas.), Mikayla Shields ja Emmi Riikilä. Kuva: Tomi Vesaharju
Lentiskerhossa kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Michaela Madsen päättää joukkueensa hyökkäystä. Keskipelaajan menoa seuraavat Katja Kylmäaho (vas.), Mikayla Shields ja Emmi Riikilä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerhon peli on ailahdellut koko kuluneen kauden. Keskiviikkona Loimua-areenassa vastaan tuli Mestaruusliigan sarjakärki LP Kangasala, joka oli voittanut molemmat edelliset kohtaamiset.

Tällä kertaa Lentiskerholla oli hyvä pelivire ja se vei täydet sarjapisteet lukemin 3–1 (25–22, 23–25, 25–19, 25–17).

Edellisestä liigaottelusta Lentiskerholla oli ehtinyt kulua jo parisen viikkoa, mutta välissä joukkue pelasi viime torstaina CEV Cupin neljännesvälieräottelun Saksassa.

Tuon ottelun tavoin päävalmentaja Matteo Pentassuglia on ruotinut joukkuettaan epätasaisista otteista pelien sisällä ja mukavuusalueelle vajoamisesta.

– Tänään joukkue oli tosi vahva ja pelin sisällä oli vain yksi huonompi hetki, josta nousimme nopeasti ylös. Vastaanotto toimi loistavasti ja samoin muutkin osa-alueet, Pentassuglia kiitteli tyytyväisenä.

– Ja taisimme olla ensimmäinen joukkue, joka sai Kangasalan Mary-Kate Marshallin kiinni.

Rivit ovat vahvistuneet

Pelaajarintamalla Lentiskerho on vahvistanut rivejään kohti kevään pudotuspelejä. Kuukausi sitten joukkueeseen liittyi yhdysvaltalainen hakkuri Mikayla Shields ja Kangasalaa vastaan paluumuuttaja Michaela Madsen pelasi ensimmäisen liigapelinsä.

Aloitusseitsikon täydensivät passari Katja Kylmäaho, Suvi Kokkonen, Emmi Riikilä, Karoliina Friberg ja libero Julia Porsanger.

Avauserä eteni Lentiskerhon muutaman pisteen johdossa ja Kokkosen (22/+9) ja Shieldsin (21/+8) tehojen saattelema erävoitto tuli 25–22.

Myös toinen erä oli tasaista vääntöä, mutta sen puolestaan Kangasala onnistui kääntämään voitokseen 23–25. Joukkueen tehokkain oli uusin vahvistus Alexis Hart (19/+10).

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkueen otteissa oli tekemisen meininkiä. Lentiskerho hallitsi kolmatta ja neljättä erää ja hoiti kotivoiton.

Kohti pudotuspelejä

Ottelun tehopelaaja Kokkonen iloitsi pelaamisesta.

– Loukkaantumisen jälkeen tämä oli toinen kotipelini ja aina on hyvä fiilis pelipäivinä, mutta tänään oli ylimääräistä adrenaliinia. Päätin, etten stressaa, miten menee, vaan annan mennä täysillä ja nautin, Kokkonen hehkutti.

– Syyskausi oli vaikea, kun pelaajia vaihtui viikoittain ja treeneissä ei voitu harjoitella samalla kuusikolla, millä pelattiin. Nyt tilanne on hyvä, eikä yhtään stressaa, että olemme sarjassa vasta kuudentena. Kaikki on pudotuspeleissä mahdollista.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen antoi myös tunnustusta kotijoukkueelle.

– Meidän pelimme oli hajutonta ja mautonta, hyökkäystehot jäivät täysin piippuun eikä taktiset jutut täysin toimineet, kun peli vei mukanaan. Hämeenlinna on nyt aivan eri joukkue kuin syyskaudella ja varsinkin kaksi viimeistä erää olivat täysin heidän, Keränen myönsi.

– Me johdamme edelleen sarjaa ja tavoitteena on voittaa runkosarja ja siten saada kotietu mahdollisimman pitkälle.

Lentiskerholla on runkosarjaa jäljellä viisi ottelua. Ensi sunnuntaina Loimua-areenaan vieraaksi saapuu sarjakakkonen Pölkky Kuusamo, joka on myös voittanut molemmat kauden aiemmat keskinäiset liigaottelut. HäSa

3–125–22, 23–25, 25–19, 25–17

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 22/+9
Mikayla Shields 21/+8
Karoliina Friberg 11/+9
Emmi Riikilä 10/-2
Michaela Madsen 6/+1
Katja Kylmäaho 5/+5
Torjunnat: 6
Ässäsyötöt: 4
Vastaanottoprosentti: 49

LP Kangasala

Pisteet:

Alexis Hart 19/+10
Roosa Laakkonen 10/+6
Mary-Kate Marshall 10/+3
Ronja Heikkiniemi 7/+3
Caila Stapleton 3/+3
Jutta Riikonen 2/+2
Torjunnat: 13
Ässäsyötöt: 9
Vastaanottoprosentti: 40

Päivän lehti

26.2.2020