Urheilu

Lentiskerho kompastui OrPoon – Kotijoukkue yltyi esittämään parastaan hämeenlinnalaisten vierailulla

Lentiskerhon yleispelaaja Emmi Riikilä ylsi tehoihin 15/+1 lauantaina Orivedellä. Kuva: Tomi Vesaharju
Lentiskerhon yleispelaaja Emmi Riikilä ylsi tehoihin 15/+1 lauantaina Orivedellä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho ei saanut peliään rullaamaan kuin ajoittain lauantain naisten Mestaruusliigan Oriveden ottelussa. Kauden vaisusti aloittanut Oriveden Ponnistus löi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa poikki kukistamalla Lentiskerhon erin 3–1 (25–21, 21–25, 25–15, 25–20).

Hämeenlinna aloitti heti ottelun vaisusti. Varsinkin tehot takakentältä olivat hukassa. Pisteiden teko jäi liiaksi yleispelaaja Emmi Riikilän ja keskipelaaja Karoliina Fribergin harteille.

Paljon hyökkäysvastuuta saanut Riikilä oli ratkaisevassa roolissa myös voitokkaassa toisessa erässä. Hänen syöttövuorollaan Lentiskerho onnistui kääntämään pelin numeroista 13–8 numeroihin 14–17. Erän ratkaisevissa käänteissä hakkuri Victoria Michel Tosi puolestaan nousi esille hyvällä torjunnallaan ja hyökkäyksellään. Hämeenlinnalaiset onnistuivat kääntämään pelin parantamalla hyökkäyksen lisäksi myös vastaanottoaan.

Pitkän tauon jälkeinen erä oli OrPon hallintaa. Kotijoukkue tiivisti torjuntaansa ja syötti myös hyvin. Hämeenlinnalaisille tämä taas tiesi vaikeuksia vastaanotossa ja hyökkäyksissä.

OrPon ote piti myös ottelun loppuun saakka. Neljännessä erässä joukkue onnistui karkaamaan muutamaankin otteeseen 4–5 pinnan johtoon ja se vapautti menoa.

Oriveden ja koko ottelun tehokkain pelaaja oli yleispelaaja Saara Holm, joka ylsi 25/+17 pisteen saaliiseen. Hyvin palloja päätti myös hakkuri Julymar Otero (14/+4). Joukkueen onnistujiin lukeutui myös libero Sanna Häkkinen.

Lentiskerholle eniten pisteitä ansaitsivat yleispelaajat Roosa Heikkiniemi (15/+4) ja Riikilä (15/+1). Hämeenlinnalaisten seitsikossa pelasivat lisäksi Friberg (9/+7) ja toinen keskipelaaja Laura Laukkanen (5/0), Tosi (9/4), passari Katja Kylmäaho (2/0) ja libero Julia Porsanger.

Riikilä: Huono peli

Lentiskerhon maajoukkuepelaaja Riikilä myönsi joukkueensa epäonnistuneen Oriveden kotisalissa.

– Olihan tämä meiltä huono peli. Toisaalta kaverikin oli kyllä hyvä ja pystyi pitämään meidät takanaan.

– Emme saaneet tapettua hyökkäyksiä ja teimme myös paljon virheitä. Joskus peli ei vaan kulje, Riikilä muistutti.

Valmentaja Sami Stenius oli samoilla linjoilla Riikilän kanssa.

– Näin käy, kun peli ei kulje. Kovaa puolustava joukkue pääsi tänään yllättämään meidät, Stenius pohti.

Seuraavaksi CEV Cupia

Hämeenlinnalaiset jatkavat pelejään tiistaina kohtaamalla CEV Cupin kotiottelussaan tshekkiläisen VK Šelmy Brnon. Ottelu alkaa Elenia-areenassa kello 18.30.

Lentiskerhon kokoonpanossa nähdään todennäköisesti myös serbialainen 22-vuotias uusi yleispelaaja Ivana Jeremic. Hän oli mukana Orivedelläkin, mutta ei vielä hypännyt kentälle.

– Hänellä on takanaan vasta kahdet harjoitukset. Toivotaan, että saamme hänet mukaan CEV Cupin otteluun, valmentaja Stenius sanoi.

Lentiskerhon ja Brnon ensimmäinen kohtaaminen viime viikon keskiviikkona Brnon esikaupungissa Kuřimissa päättyi tshekkien niukkaan 3–2-voittoon.

Kotoista Mestaruusliigaa hämeenlinnalaiset pelaavat seuraavan kerran ensi lauantaina, kun Elenia-areenaan saapuu LP Kangasala. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020