Urheilu

Lentiskerho lähellä täydellistä – LP-Vampulan Hämeenlinna-peikko sai jatkoa

Ronja Heikkiniemi (13) pääsi nauttimaan Suvi Kokkosen erinomaisten nostojen seurauksista laitahyökkääjänä.

LP-Vampula Huittisista on noussut yhdeksi loppusyksyn kuumimmista joukkueista lentopallon Mestaruusliigassa. Se oli ennen perjantaita noussut kuudella peräkkäisellä voitolla liigassa jo kolmanneksi.

Sarjakakkonen Hämeenlinnan Lentopallokerho katkaisi kuitenkin Vampulan lennon tylysti lukemin 3–0 (25–19, 25–18, 25–10). Hämeenlinna on aina ollut huittislaisille tukala vastustaja, ja nyt joukkueiden välinen ottelusarja kääntyi jo 17–0 Kerholle.

Eikä ottelun voittajasta ollut kahta kysymystä kamppailun alettua. Ainoastaan toisen erän puolivälissä LP-Vampula kävi johdossa eräpisteissä. Kolmas erä kesti vain 19 minuuttia, kun Hämeenlinna murjoi Vampulan joka osa-alueella.

– Tämä oli melkein täydellinen ottelu. Keskittyminen pysyi hyvin ja teimme juuri niin kuin olimme suunnitelleet opiskeltuamme vastustajaa. Esimerkiksi torjunta-puolustuspeli kesti palloissa, joita meidän ei olisi edes tarvinnut voittaa, myhäili Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

– Ei ollut helppoa omaksua oikeaa pelitapaa, koska Vampulalla on hyvä joukkue, joka pelaa hyvää järjestäytynyttä lentopalloa. Se toimi, että käytimme noin viisi tuntia päivässä heidän tutkimiseensa tällä viikolla.

Hämeenlinnan tehokkain oli kauden parhaan pelinsä pelannut Ronja Heikkiniemi. 19-vuotias yleispelaaja paiskoi 17 pistettä ja hyökkäysprosentti oli hänelle poikkeuksellisen komea 60.

– Siitä kuuluu kiitos takakentän tekemälle työlle. Paulinen (passari Martin) kanssakin yhteispeli sujuu koko ajan paremmin. Totta kai itsellenikin sattui parempi päivä, vaatimaton Heikkiniemi totesi muun muassa puolustuksen johtohahmoa, libero Julia Porsangeria kiitellen.

Ottelu käytännössä ratkesi Heikkiniemen syöttäessä kolmannen erän alkupuolella, kun hän tykitti ässällä 14–7:ään. Tätä ennen hän oli tehnyt erään jo viisi hyökkäyspistettä. Ottelu myös ratkesi Heikkiniemen syöttövuorolla, joka alkoi tilanteessa 20–10.

Heikkiniemen mukaan joukkueen pelillinen suunta on ainakin oikea.

– Syöttömme, torjuntamme ja puolustuksemme toimivat tosi hyvin. Niillä saimme Vampulan kuriin ja ainakin ne osa-alueet olivat meidän parastamme tällä kaudella.

Lähes puolet Lentopallokerhon vastaanotoista hienosti hoitanut Suvi Kokkonen teki jo kiintiönomaiset 15 pistettä.

Vampulan alkukauden kirkkain tähti, yhdysvaltalaisyleispelaaja Kia Bright avasi ottelun tehokkaasti seitsemällä pisteellä ensimmäisessä erässä, mutta katosi kuvasta ottelun edetessä.

Hakkurina aloittanut Iina Andrikopoulou sai vieraille kasaan vain kolme pistettä ja hänet korvasi roolissa kolmannessa erässä keskitorjuja Claire Felix. Jälki ei ollut yhtään sen parempaa.

Joukkueet kohtaavat jo keskiviikkona uudestaan, kun Iittala-hallissa ratkotaan Suomen cupin välieräpaikkaa.

– En usko, että mikään muuttuu. Meidän pitää lähteä siihen henkisesti samalla tavalla kuin tähän otteluun, peliä ei ole vielä pelattu. He ovat vahvoja, niin kuin mekin, Pentassuglia julisti. HäSa

3–025–19, 25–18, 25–10

Hämeenlinna

Pisteet:

Ronja Heikkiniemi 17/+12Suvi Kokkonen 15/+12Kateryna Kalchenko 11/+10Kayla Principato 7/+2Mara Green 6/+3Pauline Martin 2/0Laura Laukkanen 1/+1Torjunnat: 10Ässäsyötöt: 7Vastaanottoprosentti: 43

LP-Vampula

Pisteet:

Kia Bright 12/+4Claire Felix 7/0Jenni Jantunen 5/+4Nayara Ferreira 5/–1Iina Andrikopoulou 3/–1Eliisa Peit 2/+2Torjunnat: 4Ässäsyötöt: 4Vastaanottoprosentti: 33