Urheilu

Lentiskerho sai uuden keskitorjujan Argentiinasta

Victoria Michel Tosi pääsi jo keskiviikkona sovittelemaan uuden seuransa pelipaitaa. Kuva: Tomi Vesaharju
Victoria Michel Tosi pääsi jo keskiviikkona sovittelemaan uuden seuransa pelipaitaa. Kuva: Tomi Vesaharju

Argentiinalainen 20-vuotias Victoria Michel Tosi on naisten Mestaruusliigassa pelaavan Hämeenlinnan Lentopallokerhon uusi keskitorjuja. 182-senttinen lentopalloilija saapui keskiviikkoiltana Suomeen ja esittäytyy uudelle kotiyleisölleen torstain Elenia-areenan ottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan. Pelaavaan kokoonpanoon Tosi liittyy kuitenkin todennäköisesti vasta ensi viikon perjantain kotiottelussa liiganousija Puijo Wolleytä vastaan.

Tosi pelaa ensimmäistä kertaa ulkomaalaisessa seurajoukkueessa. Hän uskoo kuitenkin sopeutuvansa nopeasti uusiin ympyröihin – Suomen kylmyyteenkin.

– Olen kuullut paljon hyvää Hämeenlinnan seurasta. Toivottavasti pystyn ottamaan paikkani joukkueessa, ja pystymme pelaamaan mestaruudesta. Voittaminenhan on ihan kivaa. Odotan kovasti myös suomalaista talvea, hymyilee ”Vicky”.

Tosi on pelannut kaksi edellistä kautta Argentiinan liigassa Club Atlético San Lorenzo de Almagrossa, joka on Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin ja koko maan kolmanneksi suurin urheiluseura River Platen ja Boca Juniorsin jälkeen. San Lorenzo ylsi molempina kausina hopealle hävittyään Bocalle voitoin 2–1.

Tosi on kuulunut Argentiinan maajoukkueisiin kaudesta 2015 (A-maajoukkueessa vuodesta 2017). Hän oli maansa paidassa muun muassa viime vuoden MM-kisoissa ja tällä kaudella juuri päättyneessä maailmancupissa, jossa Argentiina ylsi kahdentoista joukkueen kisassa kymmenenneksi. Maailmancupissa Tosi oli pääosin vaihtopelaajana (11 pelissä 10 pistettä).

– Onneksi peleihin ei tule nyt pitkää taukoa. Hyvässä kunnossa on aina parempi lähteä tavoittelemaan menestystä, Tosi muistuttaa.

 

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia odottaa uudelta pelaajaltaan vahvoja näyttöjä.

– Victoria on vielä aika nuori, mutta kokemuksen pitäisi kompensoida ikää. Hän on nimittäin pelannut maajoukkueissa todella koviakin pelejä huippujoukkueita vastaan. Hän on myös fyysisesti vahva, ja uskon, että hän voi pelata kumpaa tahansa keskipelaajan roolia tai jopa hakkurina, uskoo Pentassuglia. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic