Urheilu

Lentiskerho sai laatua laidoille – toinen voitto Nurmon Jymystä ei vaatinut ihmeitä

Emmi Riikilä paikkasi mainiosti Hämeenlinnan loukkaantunutta pisteykköstä
Hämeenlinnan hakkuri Kayla Principato oli Jymyä vastaan yhä virheherkkä, mutta pelasi kauden tasaisimman ottelunsa.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon voittoputki Mestaruusliiga-kauden alussa venyi maanantaina neljään. Avausviikonloppuna viidenteen erään Hämeenlinnaa vastaan taistellut Nurmon Jymy oli Elenia-areenassa vastaantulija, vaikka pystyikin 3–0-tappiossa suhteellisen tiukkoihin eränumeroihin 25–19, 25–21, 25–23.

Hämeenlinnaa ei merkittävästi ottelussa painanut joukkueen parhaan pistenaisen Suvi Kokkosen puuttuminen. Viime keskiviikkona loukkaantuneen Kokkosen korvannut Emmi Riikilä täytti yleispelaajan paikan hyvin. Rohkeasti pelannut Riikilä teki 15 pistettä.

– Ainahan tällainen paikka on jännittävä, mutta siihen pitää vain asennoitua rennosti. Tänään meni yllättävän hyvin. Tosi paljon piti kyllä keskittyä tekniikkaan ja olemaan valmis, 19-vuotias Nurmon Jymyn kasvatti sanoi.

– Erien alut olivat vähän nihkeitä, mutta onnistuimme tosi hyvin, kun aloimme painamaan. Tänään pelimme (passari Pauline Martinin kanssa) meni tosi hyvin yhteen ja passit olivat hyviä.

Toinen yleispelaaja Ronja Heikkiniemi lämpeni otteluun hitaasti, mutta nousi kentän parhaaksi pisteentekijäksi 17:llä. Heikkiniemi oli tärkeä myös vastaanotossa, jossa hän sai juonesta kiinni kolmannessa erässä kahden alle 20-prosenttisen erän jälkeen. Myös 15 pistettä tehnyt hakkuri Kayla Principato pelasi kauden ehjimmän ottelunsa.

– Tiedämme, että voimme luottaa jokaiseen pelaajaan tässä joukkueessa. Emmi ei yllättänyt, sillä hän oli ensimmäisissä otteluissa pelaamissaan vaihdoissa jo todella hyvä. Olen saanut vahvistusta sille, mitä näin (harjoituskauden alussa) kaksi kuukautta sitten, Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia totesi.

Nurmolaiset puolestaan olivat Hämeenlinnassa pahasti siipirikkoisia. Jymy oli liikkeellä vain yhdeksällä pelaajalla, kun yhdysvaltalaisyleispelaaja Sydney Busa passitettiin kokeilujaksonsa jälkeen kotiin ja muuta joukkuetta riivasivat sairastumiset. Keskitorjuja Lydia DeWeese pelasi yleispelaajana, mikä saattoi sotkea hieman lisää Jymyn peliä. Vieraiden tehokkain oli 13 pistettä tehnyt yleispelaaja Hilkka Hujanen.

– Meillä on ollut vaikeuksia, minkä takia jouduimme tekemään rotaatiomuutoksia. Meillä oli vain yksi yleispelaaja kentällä, minkä takia jouduimme ottamaan hakkurin vastaanottoon. Tämä oli kuitenkin ehkä kauden ehjin pelimme. Molemmilla joukkueilla on ollut vaikeutensa, mutta oli tämä parempaa peliä kuin se Nurmon 2–3, Jymyn päävalmentaja Kari Tuomela tuumi.

Kahdessa ensimmäisessä erässä peli muistutti puolin ja toisin Ykkössarjan lentopalloa, enemmän toki vieraiden puolelta. Hämeenlinnalle riitti läpi ottelun rutiininomainen suorittaminen, kun kolmanteen erään huimasti parantanut Nurmo sortui ottelun lopulla taas helppoihin virheisiin.

Kerho ei itse asiassa johtanut päätöserää kuin vasta Jymyn HPK-taustaisen passarin Annina Keinosen annettua käsittelyvirheellä ottelupallon kotijoukkueelle. Siinä Riikilä sammutti helpohkolla ässäsyötöllä entisen seuransa toiveet.

Pentassuglia ei ollut tyytyväinen pelin tasoon, mutta neljäs peräkkäinen voitto ja Nurmon-vierailusta parantaminen lämmittivät italialaista.

– Pystyimme palaamaan tasollemme, vaikka aloitimme kolmannen erän huonosti. Kumpikaan joukkue ei ollut parhaassa kunnossa ja molemmilta puuttui pelaajia. Tällaiset ottelut eivät ole helppoja, ja on normaalia, että pelaajien omakin taso laskee, kun pelistä puuttuu laatua, Pentassuglia pohti.

– Näissä otteluissa meillä on vielä parannettavaa, että pystymme pelaamaan kovaa, kun vastustajan taso laskee.

Lentopallokerhon todellinen syyskunto mitataan perjantaina, kun Hämeenlinnassa vierailee viime kevään finaaliuusinnassa LP Viesti. Salolaiset avasivat oman kautensa vasta viikonloppuna voittamalla OrPon vieraissa 3–1.

Hämeenlinnalle jäi Jymy-otteluista reilusti parannettavaa, mutta Pentassuglia ei lupaile taikatemppuja ennen toisen mestarisuosikin kohtaamista. Pelaajapuolella maanantaina vain muutaman pallon pelannut keskitorjuja Mara Green lienee viikon lopulla taas hieman valmiimpi.

– Mestaruusliiga kestää pitkään. Meidän ei tarvitse lähteä nyt kilpajuoksuun, vaan korjata peliämme pitkällä tähtäimellä. Tässä kunnossa emme voi vielä laittaa kaikkea peliin, Pentassuglia sanoi. HäSa

3–0

(25–19, 25–21, 25–23)

Hämeenlinna

Pisteet:

Ronja Heikkiniemi 17/+11Emmi Riikilä 15/+8Kayla Principato 15/+5Laura Laukkanen 4/0Pauline Martin 3/+2Katja Metsäkoivu 2/2

Torjunnat 8

Ässäsyötöt 9

Vastaanottoprosentti 40

Nurmon Jymy

Pisteet:

Hilkka Hujanen 13/+2Maja Krljic 10/+3Lydia DeWeese 9/+4Karoliina Friberg 4/+1Annina Keinonen 3/+1Bettina Yli-Sissala 3/–2

Torjunnat 9

Ässäsyötöt 4

Vastaanottoprosentti 37

Päivän lehti

13.7.2020