fbpx
Urheilu Salo

Lentiskerho taisteli avauserän, mutta hävisi – Kapteeni Michaela Madsen joutui jättämään ottelun kesken

Tappion lisäksi hämeenlinnalaiset kokivat kovia toisessa erässä, kun kapteeni Michaela Madsen loukkasi jalkaansa ja joutui pois kentältä.
Yasmine Madsen vastasi jälleen Lentopallokerhon parhaista tehoista. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa
Yasmine Madsen vastasi jälleen Lentopallokerhon parhaista tehoista. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa

Hämeenlinnan Lentopallokerho ei onnistunut ottamaan toista peräkkäistä vierasvoittoa naisten Mestaruusliigassa, vaan salolainen LP Viesti oli joukkuetta kotisalissaan parempi. Sarjan kärkijoukkueen voittolukemat olivat lopulta 3–1 (28–30, 25–17, 25–15, 25–18).

Hämeenlinnalaisten paras ilon aihe nähtiin ottelun avauserässä, kun se Lentiskerho nousi vaikeasta 22–19-tilanteesta tasoihin. Lopulta kaksi hyvin taistellutta joukkuetta väänsivät avauserän voitosta vähän yli puoli tuntia ennen kuin vierasjoukkue onnistui nappaamaan kolme peräkkäistä pistettä Yasmine Madsenin (19/+15) hyökkäyspisteellä, Jenna Ylivainion (4/+3) ässäsyötöllä ja Vera Klimovitshin (9/+7) torjunnalla.

Toisesta erästä lähtien kotijoukkue nosti pelinsä tasoa entisestään, eikä Lentiskerho lopulta pystynyt siihen samalla tavalla vastaamaan. Kolme viimeistä erää menivätkin salolaisille isolla erolla ja joukkue vankisti asemiaan sarjakärjessä. Loppupelin ikävin asia Lentiskerholle oli tappiosta huolimatta kapteeni Michaela Madsenin loukkaantuminen toisessa erässä. Oikeaa jalkaansa loukannut Madsen joutui tulemaan kentältä pois toisessa erässä tilanteessa 19–16, ja vietti loppuillan jääpussi polvensa ympärillä. Madsenin tilalle tullut Bettina Yli-Sissala onnistui paikkauksessaan kuitenkin ihan hyvin.

– Tulimme tänne katsomaan, kuinka paljon olemme ottaneet askeleita taas eteenpäin. Näinkin ottelussa monta asiaa, jotka toimivat hyvin. Tietenkin Micun loukkaantuminen vaikutti hieman systeemiimme, mutta Bettina teki työnsä hyvin, sanoi vierasjoukkueen päävalmentaja Giovanni Torchio.

Erityisen tyytyväinen italialainen oli tilastoista nousevaan yksityiskohtaan hyvän vastaanoton jälkeisissä hyökkäyksissä.

– Vastaanottohyökkäys hyvän vastaanoton jälkeen toimi 70 prosentin teholla. Viime ottelussa teimme sen sijaan hyvää työtä puolustusten jälkeisissä hyökkäyksissä ja isoissa palloissa, mutta tänään meille tuli niissä paljon liikaa virheitä.

Torchio muistutti, että Lentopallokerho lähtee jokaiseen otteluun voittamaan, mutta tappiosta huolimatta pelin jälkeen jäi positiivinen vire.

– Kaikki haluavat tietysti aina voittaa, mutta halusimme nähdä taistelutahdon ja torjunta-puolustuspelin kehityksen. Sen myös näin.

Hämeenlinnalaisten kokoonpano kävi Madsenin loukkaantumisen jälkeen entistä ohuemmaksi, eivätkä vaihtokulmauksessa olleet enää vaihtoehtoina kuin yleispelaaja Nea Subotic ja toinen passari Sofia Lehto.

– Silloin me tietysti vähän kärsimme, kun olisimme halunneet muuttaa pelistä jotain. Mutta ei siinä sen kummempaa, olemme kuitenkin mielestäni oikealla tiellä.

Ottelun ykköstähti oli tällä kertaa kotijoukkueen hakkuri Iina Andrikopoulou, joka takoi neljään erään kunnioitettavat 29 (+19) pistettä.

– En tiedä, mistä isku löytyi. Halusin niin hemmetisti voittaa niin kuin koko joukkueemme. Taistelimme hienosti ja muu joukkue ympärilläni pelasi niin hyvin. Vastaanotto toimi ja Viki (Viktoriia Tuchashvili) passasi täydellisesti käteeni, ei siitä voinut kuin tehdä pisteitä, mainiota kautta pelaava Andrikopoulou nauroi.

Kotijoukkueen riveistä puuttui Lentiskerhoa vastaan useampi pelaaja, etupäässä maajoukkueen mainio keskipelaaja Anna Czakan. HÄSA

3–128–30, 25–17, 25–15, 25–18

LP Viesti

Pisteet:

Iina Andrikopoulou 29/+19Jessica Kosonen 19/+6Jenni Jantunen 9/+5Viktoriia Tuchashvili 6/+5Linnea Kuusela 6/0Elena Becheva 4/+4Ässäsyötöt 11Torjunnat 5Vastaanottoprosentti 38

Lentiskerho

Pisteet:

Yasmine Madsen 19/+9Vera Klimovitsh 9/+7Tuuli Tuominen 9/-3Netta Hyttinen 7/-4Jenna Ylivainio 4/+3Bettina Yli-Sissala 4/-1Ässäsyötöt 6Torjunnat 8Vastaanottoprosentti 35

Menot