Urheilu Hämeenlinna

Lentiskerho taisteli revanssin Vampulasta vain yhdeksällä pelaajalla – Kolmannen pisteen menetys nakersi

Edellä oleva Vampula kaatui, mutta yksi sarjapiste katosi neljännen erän romahdukseen.
Roosa Heikkiniemi kantoi isoa hyökkäyskuormaa etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä LP-Vampulaa vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Roosa Heikkiniemi kantoi isoa hyökkäyskuormaa etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä LP-Vampulaa vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasi jo kolmannen ottelunsa Mestaruusliigassa tämän vuoden puolella, kun uudelleen nimettyyn kotihalliin Loimua-areenaan vieraaksi saapui LP-Vampula Huittisista.

Syyskaudella ensimmäisen liigakohtaamisen LP-Vampula oli voittanut kotonaan 3–1 ja samoin lukemin myös Suomen cupin puolivälieräottelun.

Tällä kertaa Lentiskerho sai revanssin lukemin 3–2 (25–20, 28–26, 22–25, 27–29, 15–11), mutta enemmänkin oli tarjolla, sillä neljännessä erässä kotijoukkueella oli peräti seitsemän ottelupalloa.

– Voitosta on tietysti hyvä tunnelma, mutta en ole tietenkään täysin tyytyväinen kokonaisuuteen. Menetimme yhden pisteen. Mutta tällaista lentopallo on. Nyt meidän pitää käydä tuo neljännen erän romahdus läpi, jotta tällaista ei tapahdu enää uudelleen, Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia pyöritteli.

Kokoonpanossa oli jälleen vain yhdeksän pelaajaa.

– Tilanne on nyt tämä. Pieni pelaajamäärä kuormittaa joukkuetta, eikä anna mahdollisuutta pelin aikana juurikaan muutoksiin eri tilanteissa, päävalmentaja totesi.

Avauserässä vieraiden tehoista vastasi lähinnä joukkueen tehopelaaja serbialainen Aleksandra Cveticanin (30/+14). Vampulan kroatialaispassari Klara Peric vaihtoi joulutauolla maisemaa ja Mila Viljanen hoiti nyt passarin hommat.

Lentiskerhon passari Katja Kylmäaho jakoi laajemmalle arsenaalille paikkoja ja erävoitto tuli 25-20.

Toinen erä eteni tasaisesti aina jatkopalloille asti ja kun vieraat eivät hyödyntäneet eräpallojaan, Lentiskerho eteni 2-0-johtoon. Kahdessa ensimmäisessä erässä Roosa Heikkiniemi (17/+7) oli kotijoukkueen tehokkain.

Serbialainen päävalmentaja Darko Dobreskov sai pitkällä erätauolla joukkueeseensa uutta otetta ja Vampula hallitsi kolmatta erää. Cveticanin sai enemmän tukea myös muilta hyökkäyksiin.

Neljännessä erässä Lentiskerho sitten näytti ratkaisevan pelin. Se johti 15-5 ja 24-19, mutta seitsemän ottelupalloa eivät tuoneet tulosta. Vampula nousi rinnalle ja siirsi ratkaisun viidenteen erään.

Päätöserään Lentiskerho tuli päättäväisesti, otti ratkaisevan eron eikä tällä kertaa päästänyt Vampulaa enää voittotaistoon.

Kotijoukkueen tehot jakautuivat tasaisemmin kuin vierailla. Karoliina Friberg (21/+16) nousi pelin aikana koko ajan paremmin esille ja samoihin pisteisiin ylsi Ivana Jeremic (21/+14), jonka syötöt olivat myös kohdallaan.

Emmi Riikilä (16/+2) pelasi tasaisen vahvan ottelun ja libero Julia Porsanger kuului myös joukkueen taistelijoihin.

Lentiskerho jatkaa sarjassa kuudentena kahden pisteen päässä viidentenä olevasta Vampulasta, jolla on kaksi peliä vähemmän pelattuna. HäSa

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic