Urheilu Hämeenlinna

Lentiskerho tappio niskassa tauolle – Kuusamo ei antanut erääkään

Lentiskerhon Oluoma Okaro valmistautuu lyömään palloa. Okaron tykitystä seuraavat Roosa Heikkiniemi (vas.), Karoliina Friberg ja Katja Kylmäaho. Kuva: Tomi Vesaharju
Lentiskerhon Oluoma Okaro valmistautuu lyömään palloa. Okaron tykitystä seuraavat Roosa Heikkiniemi (vas.), Karoliina Friberg ja Katja Kylmäaho. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho sai sunnuntai-iltaan vieraaksi Elenia-areenaan Mestaruusliigan sarjakolmosen Pölkky Kuusamon, jolla oli alla lauantailta vierastappio LP Kangasalaa vastaan.

Lentiskerho on loukkaantumisten takia joutunut muuttamaan pelisysteemiään ja torstaina se oli katkaissut kolmen pelin tappioputkensa.

Kauden alussa Kuusamo oli vienyt kotonaan voiton erin 3–2, eikä se antanut Lentiskerholle revanssia tälläkään kertaa.

Kuusamo vei täydet sarjapisteet suoraan kolmessa erässä lukemin 0–3 (12–25, 20–25, 23–25).

– Hävisimme itse eilen suoraan 0–3. Emme pelanneet Kangasalaa vastaan huonosti, mutta emme myöskään täysin omalla tasollamme. Olen tyytyväinen, miten joukkue tuli tänään virkeästi peliin, kaivettiin pallot ylös ja se antoi mahdollisuuden hyökkäyksiimme. Kolmanteen erään tuli virheitä, mutta kärsivällisesti hoidettiin sekin, kiitteli vieraiden päävalmentaja Timo Tolvanen omiaan.

Avauserää Kuusamo hallitsi suvereenisti ja vei sen 19 minuutissa Jessica Kososen, Adeja Lampertin ja Jalissa Trotterin johdolla.

Toiseen erään kotijoukkue pääsi jo paremmin mukaan, mutta Lucia Babicin syöttövuorolla tilanne kääntyi vierasjohdoksi ja Kuusamo piti muutaman pisteen eron loppuun asti.

– Emme olleet parhaimmillamme, vaikka olimme valmistautuneet hyvin ja voittokin oli alla. Tiedettiin, että Pölkky on kova ja kun he saivat onnistumisia, me putosimme. Niin ei saisi käydä ja mentaalista puolta pitää myös nyt työstää, tuumasi Lentiskerhon kapteeni passari Katja Kylmäaho.

Okaro jälleen tehokkain

Pitkän erätauon jälkeen valmennus muutti peluutusta ja Lentiskerho tuli vielä taistelemaan pisteistä.

Se johti aina ratkaisupalloihin asti lukemin 23–21, mutta ei pystynyt puristamaan erävoittoa. Vieraiden parhaana palkittu Kosonen (13/+10) käänsi syöttövuorollaan voiton Kuusamolle.

Lentiskerhon tehokkain oli jälleen yhdysvaltalainen Oluoma Okaro (16/+5), jolle pelistä toiseen tulee suuri määrä vastuuta.

Kotijoukkueen päävalmentaja Matteo Pentassuglia harmitteli varsinkin ottelun alun heikkoa virettä, mutta oli tyytyväinen joukkueen noususta kolmanteen erään.

– Hyvä oppitunti meille siitä, miten töitä pitää tehdä. Kun vastustaja painaa kovaa, meidän pitää painaa takaisin. Kolmas erä antoi signaalia siitä, mitä osaamme ja mitä voimme tehdä. Muutimme siihen peluutusta, pakko oli jotain tehdä, ja sehän toimikin, Pentassuglia summasi.

Kärkijoukkueilla on pelattuna kymmenen ottelua. Ykkösenä on pihtiputaalainen LiigaPloki, joka lauantain kärkitaistossa haki vieraspisteet Salosta LP Viestiltä erin 2–3.

Kuusamo nousi voitollaan kakkoseksi pisteen päähän LiigaPlokista. Hämeenlinna jatkaa kuudentena kymmenen pistettä kärjestä.

– Meillä on nyt parin viikon tauko ja se on hyvä, sen käytämme hyödyksi ja olemme valmiita kun pelit jatkuvat. Toiveissa on, että Emmi Riikilä palaa kokoonpanoon, mutta hänellä on edessä vielä viimeiset tarkastukset eli katsotaan, kertoi Pentassuglia. HäSa

0–3

12–25, 20–25, 23–25

HÄMEENLINNA

Pisteet:

Oluoma Okara 16/+5

Karoliina Friberg 6/+5

Victoria Tosi 2/+1

Katja Kylmäaho 2/+1

Roosa Heikkiniemi 2/-7

Elina Pirttimäki 1/-1

Ässäsyötöt 3

Torjunnat 3

Vastaanottoprosentti 25

KUUSAMO

Pisteet:

Jessica Kosonen 13/+10

Anna Wruck 9/+5

Lucia Babic 9/+4

Adeja Lambert 9/+2

Jonna Wassenfaller 7/+3

Jalissa Trotter 6/+4

Ässäsyötöt 6

Torjunnat 4

Vastaanottoprosentti 51