Urheilu

Lentiskerho tarttui tilaisuuteensa – Finaaleihin menijä ratkaistaan torstaina Hämeenlinnassa

Hämeenlinnalaiset kirivät Pölkyn rinnalle. Finaaleihin menijä ratkaistaan torstaina Elenia-areenassa.
Lentiskerhon hakkuri Maëva Orlé paukutti 13 pistettä maanantain ottelussa. Kuva: Tomi Vesaharju
Lentiskerhon hakkuri Maëva Orlé paukutti 13 pistettä maanantain ottelussa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho ei ole vielä sanonut viimeistä sanaansa naisten Mestaruusliigan välieräotteluissa Pölkky Kuusamoa vastaan. Joukkue väänsi voiton vastustajastaan maanantaina Kuusamossa erin 3–1 (25–22, 22–25, 25–20, 25–21) ja tasoitti samalla otteluparin voitot 2–2:een.

Lentiskerhon ja Pölkyn välieräpelit huipentuvat torstaina Elenia-areenassa kello 18.30 pelattavaan ratkaisevaan viidenteen otteluun. Tuon ottelun voittaja kohtaa finaaleissa voittajan toisesta välieräparista LP Viesti (Salo)–Oriveden Ponnistus. Tätä otteluparia johtaa LP Viesti voitoin 2–1.

Hämeenlinnalaisten juna lähti tällä kertaa heti oikeaan suuntaan. Pölkkyä tehokkaammin hyökännyt joukkue hoiteli avauserän nimiinsä varmoin ottein. Pölkky puolestaan sai hyökkäyksensä kuntoon toisessa erässä ja karkasi jo 20–14-johtoon ja oli kuskin paikalla loppuun saakka.

Kerho oli kuitenkin päättänyt lähteä kotimatkalle Kuusamosta mukavissa tunnelmissa. Turhia puristelematta joukkue voitti kaksi seuraavaa erää ja siirsi ratkaisut kotikentälleen.

 

Hämeenlinnalaiset onnistuivat otteluun valmistautumisessaan hyvin. Maanantaina koko ottelun pelanneen yleispelaaja Salla Karhun mukaan tavoitteena oli rento peli, jolla pystyi pitämään tahdikasta peliä yllä.

– Koko peli sujui juuri niin kuin suunnittelimmekin. Tappioerässäkin saimme hyviä suorituksia lopussa ja siitä oli hyvä lähteä jatkamaan. Pelimme pysyi hyvin kasassa myös loppuun saakka, Karhu iloitsi.

Ranskassa kauden aloittanut Karhu uskoo maanantain hyvän esityksen aukoneen monta solmua.

– Kyllähän tänään kaikki hoitelivat ruutunsa hyvin, ja juuri sellaisella pelillähän menestytään. Tästä on todella kiva lähteä tavoittelemaan finaalipaikkaa kotikentälle. Torstaina pannaan taas kaikki likoon, mutta ei oteta turhia paineita, Karhu suunnitteli.

 

Lentiskerhon paras pisteiden tekijä maanantaina oli yleispelaaja Suvi Kokkonen. Hän ylsi 20 pinnaan (+9).

Kokkosta hyvin säestivät ranskalainen hakkuri Maëva Orlé ja yhdysvaltalainen keskipelaaja Mara Green. Orlé paukutti luvut 13/+4 ja Green 12/+3.

Pölkyn tehokkain oli yhdysvaltalainen keskipelaaja Mia Swanegan, joka ylsi 18 pisteeseen (+10). HäSa