Urheilu

Lentiskerho tasonnoston tarpeessa ennen europelejä – WoVo jäi edelleen ilman voittoa

Hämeenlinna lämmitteli Mestarien liigaan rutiinivoitolla sarjajumbosta.
Keskipelaaja Kateryna Kalchenko iski Lentopallokerhosta jälleen parhaalla hyökkäystehokkuudella.

Woman Volley Rovaniemen ja Dinamo Kazanin lentopallojoukkueita yhdistää lajin lisäksi vain se, että Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtaa nämä kaksi viikonlopun molemmin puolin. Edellä mainittu kyntää edelleen Suomen kentillä ilman voittoja, toinen taas valmistautuu Mestarien liigaan Venäjän hopeamitalistina.

Ja mikäli Hämeenlinna pelaa perjantain Woman Volley -ottelun tasolla tiistaina Kazanissa Mestarien liigan alkaessa, luvassa on harvinaisen kylmää kyytiä. Lentopallokerho onnistui ottamaan rovaniemeläisistä 3–0 (25–16, 25–20, 25–22) -voiton, muttei järin tehokkaalla esityksellä.

– Jos ajattelen, miten pelasimme tänään, niin Mestarien liiga pelottaa vähän. Olen totta kai tyytyväinen 3–0-voittoon, mutta olen pettynyt, että mukautimme oman tasomme vastustajan mukaan. Välillä olimme todella huonoja ja epätarkkoja, Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia jutteli.

– Ymmärrän toki, ettei ole helppoa pelata joukkuetta vastaan, joka vaihtelee hyökkäysrytmiään ja syöttöpituutta. Pelaamme paljon, ja ajatukset saattoivat olla vähän Mestarien liigan puolella.

Kerho lähtee Venäjälle varhain maanantaina ja kohtaa Venäjän maajoukkuepelaajia vilisevän Dinamon tiistai-iltana.

 

Kaikissa kolmessa erässä Hämeenlinna otti ohjat melko varhaisessa vaiheessa, vaikka WoVo toisen erän 4–1-johdolla aloittikin. Kolmannessa ottelu näytti luisuvan helppoon kotivoittoon, kun lukemat olivat jo 13–6, mutta 17-vuotias liigatulokas Aliisa Kähkölä syötti vieraat tasoihin ja ohi 17–16. Lopun Kerho vei kuitenkin rutiininomaisesti.

Kerhon vastaanottopeli ei ollut parhaimmillaan. Libero Julia Porsanger nosti prosentilla 27, mutta vei silti nimiinsä ottelun Pro-liberovalinnan viime viikolla alkaneessa liberoiden erikoiskisassa.

– Ei ollut helpoin peli, mutta hyvä, että päät kestivät viimeisessä erässä. WoVo sai peliämme sekaisin, kun he saivat vastaanottomme rikki, mutta pääsimme vielä mukaan peliin. Tiesimme kyllä, että WoVo on vahva syöttöjoukkue ja jokainen peli alkaa 0–0:sta, vaikka voittoja olisi kuinka paljon, Porsanger kertasi.

 

Hämeenlinnalla on perjantainkin perusteella kaksi pelaajaa, joiden voi odottaa pärjäävän edes auttavasti Mestarien liigan -tempossa. Suvi Kokkonen takoi laitahyökkääjänä (lopuksi hakkurina) pisteitä yli 50 prosentin hyökkäystehoin ja oli 17:llä jälleen ottelun pisteykkönen. Ensimmäisessä erässä 18-vuotias saavutti tuhannen liigapisteen rajan, ainakin nykyisen tilastojärjestelmän ajan (vuodesta 2015) nuorimpana pelaajana.

Toinen luottonainen on peli peliltä lämpenevä keskitorjuja Kateryna Kalchenko, joka nousi joukkueen toiseksi tärkeimmäksi hyökkääjäksi ja teki 13 pistettä onnistuen myös syöttäjänä ja torjujana.

Hämäläisittäin raikkaimman tuulahduksen toi kahden ensimmäisen erän lopussa, erien käytännössä jo ratkettua passariksi tullut 15-vuotias Jenna Ylivainio. Lentopallokerhon oma kasvatti pääsi ensimmäistä kertaa liigassa kentälle ja sai myös torjunnalla ensimmäisen pisteensä.

 

Kahden pelaajan tehojen varassa oli myös WoVo. Kun hakkuri-kapteeni Makena Schoene jäi loukkaantuneena vaille peliaikaa, keskipelaaja Ekaterina Klimova paikkasi häntä melko hyvin 16 pisteellä. Varsinainen keskitorjuja Jenelle Jordan puolestaan kokosi ottelun vakuuttavimmat teholuvut 15/+12 ja hyökkäysprosentti 71.

WoVo on hävinnyt Mestaruusliigassa kaikki kahdeksan otteluaan saavuttaen vain yhden sarjapisteen Pölkky Kuusamolta, joka tosin päätti lappilaisten taipaleen heti alkuunsa Suomen cupissa.

Liigapäävalmentajauransa avausvoittoa metsästävä WoVo-luotsi Juha Keihäskoski yritti silti ajatella positiivisesti.

– Meillä on vähän vaikea vaihe, ja loukkaantumiset näkyvät turhan paljon kapeassa materiaalissamme. Näin pelissä kuitenkin aika paljon hyviä asioita, kun Klimova pelasi ensimmäistä kertaa hakkurina yhden harjoituskerran jälkeen. Laitatehot kaipaavat vielä nostoa. On myös hienoa, että syötimme paremmin kuin kotijoukkue, Keihäskoski sanoi. HäSa

3–0

25–16, 25–20, 25–22

 

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 17/+12
Kateryna Kalchenko 13/+10
Emmi Riikilä 7/+4
Ronja Heikkiniemi 7/+2
Pauline Martin 3/+2
Laura Laukkanen 3/+1
Kayla Principato 3/0
Jenna Ylivainio 1/+1
Mara Green 1/0
Torjunnat: 6
Ässäsyötöt: 7
Vastaanottoprosentti: 30

Woman Volley

Pisteet:

Ekaterina Klimova 16/+6
Jenelle Jordan 15/+12
Aliisa Kähkölä 5/+5
Janica Helenius 5/-3
Heini Nousiainen 4/-4
Alisa Hirvonen 1/-1
Torjunnat: 7
Ässäsyötöt: 7
Vastaanottoprosentti: 43

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic