Urheilu

Lentiskerho väänsi voiton Kuopiossa

Liigajumbo Puijo Wolley taisteli kuitenkin hyvin ja sai yhden eränkin.
Lentiskerhon kapteeni Katja Kylmäaho oli tarkkana syötöissään. Kuva: Tomi Vesaharju
Lentiskerhon kapteeni Katja Kylmäaho oli tarkkana syötöissään. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho ylsi voittoon lentopallon naisten Mestaruusliigan lauantain Kuopion ottelussaan. Joukkue saalisti kolmen pinnan voiton kukistamalla sarjajumbo Puijo Wolleyn erin 3–1 (25–21, 24–26, 25–19, 25–17).

Lentiskerho sai paiskia ihan tosissaan töitä kuopiolaisten kotikentällä. Voittoerissä joukkueen peli pysyi kasassa, mutta yksi erä lipsahti vastustajallekin Hämeenlinnan haparoitua vastaanotoissaan.

– Tappioerää lukuun ottamatta pelimme sujui juuri niin kuin suunnittelimmekin. Ihan hyvin saimme pelistä kiinni hävityn erän jälkeen, ja kaverin syötöt alkoivat taas nousta peliin, Lentiskerhon valmentaja Sami Stenius kertasi peliä.

Lentiskerho oli matkassa iloisella ilmeellä ja se tuotti myös tulosta. Joukkueen kapteeni Katja Kylmäaho muistutti, että tiukoissa paikoissa tulosta syntyy usein rennolla meiningillä.

– Meillä oli tänään todella hyvä fiilis. Pelasimme hyvin yhteen nimenomaan joukkueena, Kylmäaho sanoi.

Hämeenlinnalaisille eniten pisteitä takoi hyvän ottelun pelannut yleispelaaja Roosa Heikkiniemi saldollaan 26/+14. Toisen yleispelaajan Emmi Riikilän saalis oli tällä kertaa 13/+3.

Kerhon hakkurina urakoi argentiinalainen Victoria Michel Tosi, joka ylsi lukuihin 12/+3. Keskipelaajina olivat puolestaan Laura Laukkanen (7/+3) ja Karoliina Friberg (6/+4). Hämeenlinnalaisten passari Kylmäahokin ylsi yhteen pinnaan.

Puijo Wolleyn laajasta ringistä yhdeksän pelaajaa ylsi pisteille. Suurimman pistesaaliin kokosi Hilkka Hujanen (17/+8).

Seuraavaksi Tshekkiin

Loukkaantumisista koko alkukauden kärsinyt Lentiskerho suuntaa seuraavaksi katseensa jälleen kansainvälisille pelikentille. Joukkue matkustaa tiistaina Tshekkiin ja kohtaa keskiviikkona Kuřimissa CEV-cupin ottelussa VK Selmy Brnon.

Tshekin-reissulla joukkue saa tulla toimeen ilman nilkkaansa parantelevaa maajoukkuepelaajaansa Suvi Kokkosta ja viime viikolla loukkaantunutta hakkuriaan Oluoma Okaroa.

Lentiskerhon managerin Ville Kalliomäen mukaan yhdysvaltalaisen Okaron jalkavammaa tutkitaan edelleen.

– Kuulemme Okaron tilanteesta lisää tiistaina, kun hän saa ortopedin lausunnon. Toivottavasti edessä ei ole pitkää huilia, Kalliomäki toivoo.

Lentiskerhon pelit kotimaan liigassa jatkuvat joulukuun 9. päivänä kotiottelulla sarjakärki LiigaPlokia vastaan. HäSa

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic