Urheilu

Lentiskerholle ei irronnut erääkään – Kauden vahvasti aloittanut LiigaPloki oli odotetun vahva kotikentällään

Hakkuri Oluoma Okaro kartutti Lentiskerhon tilastoja 13 pisteellä sunnuntaina Pihtiputaalla. Kuva: Tomi Vesaharju
Hakkuri Oluoma Okaro kartutti Lentiskerhon tilastoja 13 pisteellä sunnuntaina Pihtiputaalla. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho sai palata tappio niskassaan sunnuntaiselta naisten Mestaruusliigan pelimatkaltaan Pihtiputaalta. Kotijoukkue LiigaPloki jatkoi voitokkaita esityksiään ja kuittasi puhtaan 3–0 (25–18, 25–17, 25–23) -voiton.

Hämeenlinnalaiset jäivät ensimmäisen kerran tällä kaudella ilman sarjapisteitä. Syyskuun lopulla joukkue kärsi tappion kuusamolaiselle Pölkylle (2–3), mutta sai saaliikseen yhden pinnan.

LiigaPloki hallitsi sunnuntain ottelua varmoin ottein, vaikka kolmannessa erässä Lentiskerho pääsikin jo lähelle. Kovilla ulkomaalaisvahvistuksillaan ryyditetty Pihtipudas onnistui kuitenkin tiukoissakin käänteissä horjuttamaan riittävästi Hämeenlinnan peliä.

LiigaPloki oli vastustajaansa edellä hyökkäys- ja torjuntapeleissä.

Lentiskerho joutui pelaamaan Pihtiputaallakin ilman kahta huippupelaajaansa. Maajoukkueen yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä potevat nimittäin edelleen vammojaan.

– Kokoonpanomme hakee todellakin edelleen muotoaan, mutta yllättävän hyvin pysyimme tänään kovan vastustajamme kyydissä. Tällä kertaa meillä ei kuitenkaan riittäneet keinot vastustajan kukistamiseen. LiigaPloki oli juuri niin kova kuin osasimme odottaa, myönsi Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

Hämeenlinnalaisten kapteeni, passari Katja Kylmäaho, olisi halunnut pelata enemmänkin sunnuntaina. Hänen mielestään kolmannen erän pelissä oli jo hyviä aineksia.

– Molemmilla joukkueilla oli selvästi hyvä asenne peliin. Kolmannessa erässä meiltäkin alkoi jo peli irrota, eikä se erävoittokaan ollut kovin kaukana.

– Pelimme hakee kuitenkin edelleen uomiaan. Koko ajan on sellainen tunne, kuin olisimme vielä treenivaiheessa. Se ei ole toisaalta mikään ihme, kun kokoonpano vaihtuu koko ajan, Kylmäaho muistutti.

Lentiskerholle eniten pinnoja takoi hakkuri Oluoma Okaro. Yhdysvaltalaiselle kertyi 13 pistettä (+9). Yleispelaaja Roosa Heikkiniemi ylsi lukuihin 9/+3. Kerhon kuusikossa olivat lisäksi keskipelaajat Karoliina Friberg (6/+4) ja Victoria Tosi (3/-1) sekä yleispelaaja Netta Hyttinen (8/+1) ja passari Kylmäaho (4/-1) ja libero Julia Porsanger.

LiigaPlokin tehokkain oli puolestaan yhdysvaltalainen yleispelaaja Maddie Palmer. Hän ylsi 13 pisteeseen (+6).

Myös viime kaudella Hämeenlinnassa pelannut hakkuri Yasmine Madsen päätti hyökkäyksiä terhakkana pistein 12/+5. Kovaa kokoonpanoa täydensivät yhdysvaltalainen keskipelaaja Elizabeth Field (9/+8), ex-kerholainen yleispelaaja Salla Karhu (9/+5) ja yhdysvaltalainen keskipelaaja Alexis Conaway (8/+7).

Lentiskerho jatkaa liigapelejään ensi perjantaina kotikentällään Elenia-areenassa. Kello 18.30 alkavassa ottelussa joukkue kohtaa viime kauden mestarin, salolaisen LP Viestin.

–  Siihen otteluun alamme valmistautua heti viikon alussa. Luvassa on taas kova peli, mutta niitä on ollut meillä ennenkin. Jokainen peli ja harjoitus vievät meitä kohti tavoitettamme, päävalmentaja Pentassuglia muistutti. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic