fbpx
Urheilu

Lentiskerholle helpottava voitto Huittisissa – "Pelin jälkeen näkyi taas hymyjä kasvoilla"

Hämeenlinnalaisille ensimmäinen voitto Giovanni Torchion alaisuudessa. Serbikaksikko ei jatka seurassa.
Vera Klimovitsh sai toisen keskipelaajan Michaela Madsenin ohella kehut päävalmentajalta. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa
Vera Klimovitsh sai toisen keskipelaajan Michaela Madsenin ohella kehut päävalmentajalta. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa

Hämeenlinnan Lentopallokerho katkaisi sunnuntaina neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa naisten Mestaruusliigassa. Huittisissa vieraillut Kerho oli Tahto-areenassa LP-Vampulaa parempi numeroin 0–3 (26–28, 21–25, 26–28).

Voitto oli myös ensimmäinen päävalmentajalle Giovanni Torchiolle, joka oli luonnollisesti sunnuntai-iltana tyytyväinen mies.

– Pelasimme tänään tasaisesti, ja olimme nyt tuloksenteon hetkellä kovia. Saimme vihdoin palkinnon ja nimenomaan sen vuoksi, että otimme sen sijaan, että se olisi meille annettu, italialainen sanoi.

Hämeenlinnalaiset osoittivat sunnuntaina myös kovaa henkistä kanttia. Se oli sekä ensimmäistä että kolmatta erää pahimmillaan reilusti tappiolla, mutta nousi takamatkalta erävoittoon jatkopalloilla.

Lentopallokerhon kokoonpanosta pisti silmään Huittisissa se, etteivät serbialaiset Jelena Oluíc ja Aleksandra Cveticanin olleet joukkueen mukana lainkaan. Cveticanin ei ole alkukauden aikana muutenkaan juuri pelannut, mutta Oluíc on kuulunut aloituskuusikon pelaajiin.

– He eivät olleet täällä mukana lainkaan, koska he lähtevät kotiin, kertoi Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki ja sanoi seuran tiedottavan asiasta tarkemmin alkuviikosta.

Lentiskerho pelasi Huittisissa kuusikolla, jossa Jenna Ylivainio passasi, Yasmine Madsen oli tutusti hakkuri, Michaela Madsen ja Vera Klimovitsh hoitivat keskipelaajan tontit, ja yleispelaajina pelasivat Netta Hyttinen ja Tuuli Tuominen. Vierasjoukkue peluutti myös kumpaakin liberoaan, kun Rita Timonen oli vastuussa vastaanotosta ja Emilia Joensalo tuli kentällä joukkueensa omalla syöttövuorolla.

– Teimme vielä jonkin verran virheitä hyökkäyksessä, mutta niitä pääasiassa ottelun alussa. Torjunta-puolustuspelimme meni eteenpäin, samoin syöttöpelaamisemme ja oikeastaan systeemi toimi paremmin. Otimme 14 torjuntapistettä ja paljon hyviä vaimennuksia, Torchio kertasi.

Hän myönsi, että voitto oli pelaajille henkisesti tärkeä.

– He saivat vihdoin palkinnon vaikean kuukauden jälkeen. Pelin jälkeen näkyi taas hymyjä kasvoilla. Tekemämme työ alkaa tuottaa tulosta.

Hyttinen oli LP-Vampulaa vastaan hämeenlinnalaisten tehokkain (14/+7). Torchio antoi pelin jälkeen erityiskiitoksen sentterikaksikolle Madsen–Klimovitsh.

– Vaikka keskipelaajien pistemäärät ovat pienempiä, tekivät he erinomaista työtä. Heidän pelaamisensa antoi muille pelaajille mahdollisuuden hyökätä yhtä torjujaa vastaan. Niille, jotka eivät tunne lentopalloa kovin hyvin, voi näyttää siltä, etteivät he olisi pelanneet hyvin. Se ei kuitenkaan ole totta, Torchio nauroi. HäSa

0–326–28, 21–25, 26–28

LP-Vampula

Pisteet:Cassidy Baird 19/+8Kristiana Petrova 13/+7Julia Seikkula 8/+2Samantha Rubal 8/+2Laura Laukkanen 5/+1Elvita Dolotova 2/+1Ässäsyötöt 6Torjunnat 11Vastaanottoprosentti 41

Lentiskerho

Pisteet:

Netta Hyttinen 14/+7Yasmine Madsen 14/+4Vera Klimovitsh 10/+10Tuuli Tuominen 10/+3Michaela Madsen 9/+6Jenna Ylivainio 5/+2Ässäsyötöt 7Torunnat 14Vastaanottoprosentti 38

Menot