Urheilu

Lentiskerholle viisieräisen tappio Kuusamossa

Hämeenlinnan joukkue on pakkovoittojen edessä välierissä. Sunnuntain viisieräinen kamppailu käänsi ottelusarjan Pölkylle.
Lentopallokerhon Pauline Martin (vas.), Suvi Kokkonen, Julia Porsanger ja Emmi Riikilä eivät päässeet juhlimaan voittoa Kuusamossa. Kuva: Tomi Vesaharju
Lentopallokerhon Pauline Martin (vas.), Suvi Kokkonen, Julia Porsanger ja Emmi Riikilä eivät päässeet juhlimaan voittoa Kuusamossa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho on ajautunut tukalaan paikkaan lentopallon naisten Mestaruusliigan välierissä Pölkky Kuusamoa vastaan. Joukkue hävisi sunnuntaina Kuusamossa pelatun kolmannen kohtaamisen erin 2–3 (22–25, 17–22, 25–17, 25–19, 12–15) ja on tappiolla otteluparissa voitoin 1–2.

Pölkyllä on mahdollisuus lyödä ottelusarja poikki jo maanantaina Kuusamossa, sillä neljäskin välierä pelataan sen kotiareenassa. Lentiskerhon on päästäkseen finaaleihin puolestaan voitettava sekä maanantain ottelu että mahdollinen viides välierä torstaina Elenia-areenasssa.

Lentiskerho päästi sunnuntaina Kuusamon kahden erän karkuteille, eikä viime tiistain Hämeenlinnan ottelun tavoin enää onnistunut puristamaan kolmea erävoittoa peräkkäin. Kahdessa ensimmäisessä erässä hämeenlinnalaisilla oli suuria vaikeuksia saada peliään rullaamaan. Pölkky hyökkäsi tehokkaammin ja myös sen puolustuspeli oli varmempaa.

 

Kahdessa voittoerässään Hämeenlinna sai paremmin juonesta kiinni, mutta ratkaiseva viides erä oli jälleen huono – joukkue kävi jo 6–1-johdossa, mutta Pölkky rynni takaa ohi. Lentiskerhon peli oli liikaa kahdeksan pistettä tehneen yleispelaaja Suvi Kokkosen vaarassa.

Kerhon maajoukkuepelaajaa ei naurattanut ottelun tauottua. Omasta mielestään hän ei pelannut ottelun missään vaiheessa hyvin.

– Olen todella pettynyt, kun pitäisi kantaa paremmin joukkuetta, mutta nyt en siinä onnistunut. Meillä oli tänään kyllä koko porukalla todella huono alku. Pölkky sai vastaavasti kotiyleisönsä edessä heti pelin haltuun, vaikka meilläkin oli omat paikkamme, harmitteli Kokkonen.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia herätteli pitkällä erätauolla joukkueensa parempaan menoon. Kokkosen mukaan siihen ei kuitenkaan tarvittu mitään loitsuja.

– Hän potki vain meitä perseelle ja kysyi, haluammeko todella olla niin huonoja. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon saakka, ja nyt pitää sitten vain voittaa, tai muuten kutsuu pronssipeli, Kokkonen pohti.

Päävalmentaja Pentassugliaa harmitti eniten viidennen erän menettäminen.

– Siinä lähdimme puskemaan liikaa viiden pisteen johdossa ja menetimme monta pistemahdollisuutta. Tästä pitää kuitenkin nyt parantaa. Tänään hävisimme omien virheidemme takia, mutta en usko, että se johtui mistään Kuusamon kotitaiasta. Jokaisessa hallissa pitää nimittäin pystyä ehjään esitykseen, Pentassuglia murisi.

 

Hämeenlinnalle eniten pinnoja takoi vasta kolmannessa ja neljännessä erässä vauhtiin päässyt Kokkonen. Hänen saldonsa oli 19/+3.

Ranskalainen yleispelaaja Maëva Orlé kokosi toiseksi eniten pinnoja (16/+5). Yhdysvaltalaishakkuri Mara Green ylsi puolestaan numeroihin 13/+7.

Pölkyn tehokkain oli yhdysvaltalainen keskipelaaja Mia Swanegan, joka ylsi 19/+7 pisteen lukuihin. Myös toiselle yhdysvaltalaiselle, yleispelaaja Adeja Lambertille, maistui peli tärkeässä ottelussa. 16/+2 pistettä paukutellut Lambert sai myös kunnian iskeä päätöserän ratkaisevan pisteen.

 

Hämeenlinnan joukkue aloitti valmistautumisen Kuusamon-keikkaansa heti Elenia-areenassa keskiviikkona pelatun toisen välierän jälkeen. Kuusamoon Lentiskerhon bussi starttasi lauantaiaamuna.

– Yövyimme Pudasjärvellä ja Kuusamoon saavuimme sunnuntaina hyvin levänneinä. Tässä vaiheessa kautta on nimittäin tärkeää tasapainoilla oikein pelien, harjoitusten ja levon välillä, joukkueen apuvalmentaja Sami Stenius muistutti.

Naisten liigan toisessa välieräparissa salolaisen LP Viestin ja Oriveden Ponnistuksen välillä otteluvoitot ovat tasan 1–1. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Orivedellä. HäSa