Urheilu Hämeenlinna

Lentiskerhon juniorit odottavat päätöksiä

Suomen Lentopalloliiton hallitus vahvisti perjantaina, että A-, B- ja C-nuorten sijoituspelit ja SM-finaaliturnaukset on mahdollista pelata kesällä ennen elokuun loppua. Liiton kilpailuryhmä jatkaa asian selvittelyä.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon juniorit saavat näin odotella, mihin ratkaisuihin lopulta päädytään.

Seuran B- ja C-tytöt ovat edenneet SM-välieräturnauksiin. B-tytöissä on ollut mukana 80 joukkuetta ja Lentiskerho on jo 20 parhaan joukossa.

C-tytöt puolestaan tavoittelisivat paikkaa Kuortaneella vuosittain pelattavaan kuudentoista joukkueen finaaliturnaukseen. SM-sarjassa on ollut mukana 118 joukkuetta.

– C-tytöissä olimme varmistaneet myös pääsymme Lounaisen alueen Lounalentis-cupin neljän parhaan joukkoon. Lounainen alue on viidestä alueesta joukkuemäärältään selvästi suurin ja kovatasoisin, selvittää valmentaja Jukka Paakkola.

Lisäksi Lentiskerholla on ollut myös kakkosjoukkueet sekä B- että C-tytöissä.

– eimme viime keväänä rohkean päätöksen muodostaa C- ja B-ikäisistä yksi iso harjoitusryhmä. Parhaimmillaan pelaajia on ollut lajitreeneissä lähes kolmekymmentä, koska saimme ryhmään jopa uusia B-ikäisiä, sekä aikaisemmin lajin lopettaneita pelaajia, kertoo Paakkola, joka yhdessä Anna Kilpisen kanssa on mukana myös Lounaisen alueen aluejoukkueiden valmennusryhmissä.

– Lisäksi olemme saaneet valmennusapua Virpi Laineelta ja Janne Raunioniemeltä. Harjoitusinto ja osallistuminen on ollut koko kauden todella korkealla tasolla, Paakkola iloitsee.

– Tuloksellisesti kautta on vaikea arvioida, koska viimeiset pelit jäivät vielä pelaamatta. Joukkueet saadaan varmasti kasaan, jos pelit pelataan loppuun. SM-finaaliturnaukset ovat olleet tavoitteena. Liitto teki hienon päätöksen ja jätti takaportin auki nuorten SM-sarjan huipennuksille sekä Power cupille. HäSa

Päivän lehti

5.4.2020