Urheilu

Lentiskerhon Kylmäaho, Riikilä ja Kokkonen EM-joukkueeseen

Hämeenlinnan Lentopallokerhon Emmi Riikilä valmistautuu uransa ensimmäisiin EM-kisoihin. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan Lentopallokerhon Emmi Riikilä valmistautuu uransa ensimmäisiin EM-kisoihin. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerhon passari Katja Kylmäaho sekä yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä on valittu naisten EM-kisoihin Turkkiin matkaavaan Suomen 14 pelaajan maajoukkueeseen. Kisat pelataan Turkissa, Puolassa, Unkarissa ja Slovakiassa 23. elokuuta–8. syyskuuta.

Kylmäaho lähtee EM-kisoihin 36 maaottelun kokemuksella, ja Kokkosella on takana jo 55 maaottelua.

Riikilä pelaa puolestaan ensimmäistä kesää naisten maajoukkueessa. Hänellä on tilastoissaan yhdeksän maaottelua.

EM-joukkueen muut pelaajat ovat passari Kaisa Alanko VB Nantes, Ranska (93 maaottelua), hakkuri Piia Korhonen Dresdner SC, Saksa (69), keskipelaajat Michaela Madsen RC Cannes, Ranska (40), Laura Pihlajamäki VC Wiesbaden, Saksa (117), Anna Czakan LP Viesti (7) ja Roosa Laakkonen Evreux VB, Ranska (58) ja yleispelaajat Saara Esko VaLePa (109), Noora Kosonen VDK Gent, Belgia (70), Salla Karhu LiigaPloki (67) sekä liberot Roosa Koskelo MTV Stuttgart, Saksa (40) ja Tiiamari Sievänen LP Kangasala (30).

Suomi pelaa A-alkulohkon ottelunsa Turkin Ankarassa 23.–29. elokuuta, ja ovat vastassa Serbia, Turkki, Kreikka, Ranska ja Bulgaria. Lohkon neljä parasta pääsee jatkopeleihin.

B-lohko pelaa Puolan Lodzissa, C-lohko Unkarin Budapestissa ja D-lohko Slovakian Bratislavassa.

Suomen joukkuetta luotsaavat päävalmentaja Tapio Kangasniemi, valmentajat Kasper Vuorinen ja Aapo Rantanen sekä fysiikkavalmentajat Anuliisa Lähitie, Teemu Rauhala ja Tommi Pärmäkoski.

Päivän lehti

26.2.2020