Urheilu

Lentiskerhon lupaukset vahvistavat maajoukkueen kovia kokenutta laitapelaajistoa EM-karsinnan päätöksessä

Mestaruusliigassa loistaneelle Kokkoselle tarjolla isompaa roolia Suomen paidassa kotiyleisön edessä.
Suvi Kokkonen (vastaanotossa) ja Ronja Heikkiniemi (oik.) pääsevät näyttämään taitojaan myös EM-karsintaottelussa tutulla kentällä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerhon suomalaiset luottoyleispelaajat Suvi Kokkonen ja Ronja Heikkiniemi ovat mukana naisten maajoukkueessa, kun EM-karsinnan kaksi viimeistä kierrosta pelataan tammikuussa. Suomi kohtaa loppiaisen aattona Tekin Jindrichuv Hradecissa ja 9. tammikuuta karsinnan viimeisessä ottelussa Viron Hämeenlinnassa.

Suomella ei ole karsinnan huipennuksessa enää isoja panoksia, sillä joukkue varmisti paluun EM-lopputurnaukseen 30 vuoden tauon jälkeen voittamalla kaikki neljä karsintaotteluaan elokuussa.

Etenkin Kokkoselle, Mestaruusliigan syyskauden parhaalle suomalaispelaajalle, on tarjolla suurta roolia laitahyökkääjänä tai hakkurina, sillä maajoukkueen laitapelaajisto on tammikuussa kokematon. Suomen joukkueesta puuttuvat loukkaantumisten takia ykköshakkuri Piia Korhonen ja niin ikään Saksassa pelaava yleispelaaja Noora Kosonen. Lisäksi kapteeni Pauliina Vilponen lopetti uransa elokuussa.

– Olihan tämä ehkä hankalin kokoonpanon muodostaminen mitä on ollut. Loukkaantumisillehan ei tietysti mitään voi, eikä niitä kukaan toivo, mutta jokuhan siinä saa aina näytönpaikan, päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo tiedotteessa.

Kokkonen ja Heikkiniemi olivat maajoukkueessa viime kesänäkin. 18-vuotias Kokkonen nousi EM-karsinnoissa kolkuttelemaan avauskuusikkoa, kun taas 20-vuotiaan Heikkiniemen oli tyytyminen vaihtopelaajan rooliin alkukesän Euroopan liigassa.

Kaksikko on vastannut tällä kaudella Lentopallokerhon kovimmista tehoista. Kokkonen on Mestaruusliigan pistepörssissä viidentenä 216 pisteellään, kun taas Heikkiniemellä on kasassa 183 pistettä Kerhon kakkoshyökkääjänä.

14 pelaajan joukkueessa ensimmäiseen A-maaotteluunsa pääsevät Nurmon Jymyn yleispelaaja Hilkka Hujanen, samaa pelipaikkaa Sveitsin Luganossa pelaava Jessica Kosonen ja Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa Montanan osavaltionyliopistossa ensimmäisen kautensa pelannut passari Carina Lehto.