Urheilu

Lentiskerhon tasaisuus ja vaihtoehdot eivät riittäneet – LP Kangasala jatkaa puhtaalla pelillä

Kahden murskaerän kyyti ei kantanut Lentopallokerhoa voittoon.
Suvi Kokkonen hyökkäsi melko hyvin Kangasalan amerikkalaisia Mita Uiatoa ja Kayla Hanelinea vastaan, mutta se ei riittänyt hämeenlinnalaisvoittoon.

Naisten Mestaruusliigan alkukauden kuumin joukkue LP Kangasala kesti myös hallitsevan mestarin antaman paineen. Hämeenlinnan Lentopallokerho alkoi torstaina onnistua laajemmalla rintamalla, mutta Kangasala venyi seitsemänteen voittoonsa yhtä monessa ottelussa aaltoilevan pelin jälkeen erin 2–3 (25–16, 17–25, 25–13, 23–25, 9–15).

Pirkanmaalaisten yleispelaaja Nette Peit näytti, miksi hänet valittiin juuri syys-lokakuun parhaaksi naisten liigapelaajaksi. Viron maajoukkuenainen takoi vahvasti ottelun alkupuolella ja päätyi lopulta 22 pisteeseen.

Yksin Peit ei kuitenkaan peliä ratkaissut. Kangasala puolusti paremmin ja kun ykköstähti alkoi hyytyä, 18-vuotias Jutta Riikonen nosti tasoaan ja teki 16 pistettä. Liigan selvästi tehokkain hyökkääjä, keskitorjuja Kayla Haneline pommitti 12 hyökkäyspinnaa.

 

Hämeenlinnan voimahahmo oli jälleen joukkueen ainoana kuukauden tähdistöön valittu Suvi Kokkonen. Hän nousi 24 pisteellään ottelun tehokkaimmaksi. Oikeastaan koko kuusikko osallistui pistetalkoisiin, kun passari Pauline Martinkin ylsi kahdeksaan pinnaan, joista seitsemän oli ässiä.

Ukrainalaiskeskipelaaja Kateryna Kalchenko pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa Hämeenlinnassa ja oli varsin kätevä lisä verkolla. Hän hyökkäsi tehokkaasti seitsemän pistettä ja torjui neljästi.

– Totta kai nyt tuntuu, että tein virheitä ja harmittaa, miksi en tehnyt sitä ja tätä. Henkisesti tuntuu hyvältä pelata, mutta kehoni ja jalkani eivät ihan pysyneet perässä. Työ jatkuu, Kalchenko harmitteli.

 

Hämeenlinnan suurin ongelma ottelussa oli tasaisuus. Se voitti täysin suvereenisti kaksi erää murskaavan hyvällä syöttö-vastaanottopelaamisella. Näissä erissä kapteeni Martin syötti ässäputkillaan Kerhon karkuun.

Neljännessäkin erässä kotijoukkeelle näytti hyvältä, kun se nousi 5–11-tilanteesta 14–13-johtoon. Sitten alkoi varmuus katosi taas, virheitä tuli ja tasaisesti pelannut Kangasala hoiti loput. Viidennessä erässä vierasjoukkue näytti vähemmän väsyneeltä käytti tilaisuutensa.

– Tänään hävisimme ja opimme virheistämme. Painoimme hyvin päälle ensimmäisessä erässä, mutta toisessa erässä, kun vastustaja alkoi pelata, me vähän lopetimme. Varmasti näitä asioita, niin kuin syöttöä ja vastaanottoa, käydään videolla läpi, sanoi Kalchenko.

 

Kerho-luotsi Matteo Pentassuglian mukaan joukkue tiesi vastustajan vaarallisuuden ja sen, että voittaminen vaatisi kovaa taistelua..

– Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pystyimme siihen, toisessa ja neljännessä emme ihan. Viidennessä erässä he syöttivät hyvin, eikä pelaaminen ollut helppoa. Tason pitäminen ei ole helppoa ja saatoimme saada ensimmäisen erän liian helpolla, Pentassuglia summasi.

– Tällaisia otteluita pitää käyttää hyväksi tulevaisuutta varten. Kahdessa erässä hallitsimme syötöllä, ja saimme Peitin kuriin. Hän toki tietää vahvana pelaajana, miten myös päästä torjunnan alta pois.

Kolme Hämeenlinnan pitkäaikaispotilasta kävi tällä viikolla leikkauksessa, mutta pikkuvammoja näyttää tulleen hieman lisää. Pentassuglian mukaan keskitorjuja Mara Green jäi vaihtoehtojen ulkopuolelle vatsalihasvaivojen takia, vaikka kokoonpanossa olikin.

– Hänen täytyi lopettaa harjoittelu tänään, eikä meillä oikein ollut vaihtoehtoja keskelle, mutta se ei ole tekosyy.

Liigassa kolmantena oleva Lentopallokerho jännittää seuraavaksi perjantaina Mestarien liigan lohkoarvontaa ja jatkaa pelejään isänpäivänä Nurmon Jymyn vieraana. HäSa

2–3

(25–16, 17–25, 25–13, 23–25, 9–15)

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 24/+16Kayla Principato 18/+11Ronja Heikkiniemi 15/+7Kateryna Kalchenko 12/+7Pauline Martin 8/+7Laura Laukkanen 4/+1

Ässäsyötöt 12

Torjunnat 12

Vastaanottoprosentti 47

LP Kangasala

Pisteet:

Nette Peit 22/+9Jutta Riikonen 16/+8Kayla Haneline 14/+10Taija Tikka 9/+6Vilma Ruuska/+1Jenni Mäkinen 3/+2

Ässäsyötöt 9

Torjunnat 7

Vastaanottoprosentti 40