fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Lentiskerhon vaikeudet taittuvat – Murskavoitto, uuden systeemin läpimurto ja Riikilän paluu lämmittävät

Hämeenlinna lähestyi täydellistä peliä murskaamalla WoVon Iittalassa.
Lentiskerhon Karoliina Fribergin lyönti ohittaa WoVon torjunnan. Kuva: Riku Hasari
Lentiskerhon Karoliina Fribergin lyönti ohittaa WoVon torjunnan. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan Lentopallokerholla alkaa viimein näkyä valoa tunnelin päässä ankean loka–marraskuun jälkeen. Mestaruusliigassa kuudenneksi vajonnut kestomenestyjä murskasi pudotuspelipaikasta kamppailevan Woman Volley Rovaniemen vakuuttavin 3–0-erin (25–12, 25–18, 25–20).

Sarjasijoitus ei Kerholla muuttunut, mutta kauden viides voitto katkaisi neljän pelin tappioputken.

Ensimmäinen erä repesi lopullisesti Victoria Michel Tosin syöttövuorolla, jolla Kerho karkasi 12–8:sta 20–8-johtoon.

Toisessa WoVo antoi alussa vastusta, johtaen jo 8–3. Erä kääntyi jälleen suunnilleen samassa vaiheessa, kun Hämeenlinna otti Karoliina Fribergin syötöillä viiden pisteen johdon 11–12-tappiotilanteen jälkeen.

Kolmas eteni tasaisesti jälleen erän puolivälin 12–12-tilanteeseen asti, mutta Lentopallokerhon kantti kesti paremmin. 10 pistettä päätöserään hakannut Oluoma Okaro oli myös isossa roolissa iskemässä viimeistä niittiä.

Heikkiniemi kantoi vastuuta

23 pistettä tehneen Okaron vanavedessä tehoili torstaina Roosa Heikkiniemi. Käytännössä joukkueen ainoana terveenä yleispelaajana hän kantoi suuren siivun vastaanottovastuusta, mutta ehti pelata kauden parhaassa pistetahdissaan kaksi ensimmäistä erää.

Näissä erissä Helsinki Volleyn kehityspelaaja teki peräti 12 pinnaa. Lopulta lukema asettui 14:ään.

– Onhan se kiva päästä iskemään, mutta näistä Katjan (passari Kylmäaho) passeista on kiva hyökätä. Tarkkaa työskentelyä häneltä, Heikkiniemi kiitteli.

Kahdeksantena liigassa olevan WoVon paras oli yhdysvaltalaisyleispelaaja Taylor Slover 11 pisteellään.

Heikkiniemen mukaan ottelun ratkaisi halu voittaa.

– Tämä oli selvästi asennepeli. Päätimme sen jo viikon alussa. Olimme iloisin mielin taisteleva joukkue. Emme niinkään ajatelleet vastustajan kautta, mutta tärkeintä oli, että saimme oman pelin rullaamaan paremmin kuin Kangasalaa vastaan (lauantaina).

Pelisysteemi alkaa toimia

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia oli samoilla linjoilla. Hän näki joukkueen saaneen kiinni loukkaantumisten edessä uudistetun kuusikon oikeasta pelitavasta.

Kerho pelasi toisen peräkkäisen ottelunsa ryhmityksellä, jossa Okaro ja Heikkiniemi pelasivat yleispelaajina, keskitorjuja Michel Tosi ”hakkurina” ja Friberg sekä Laura Laukkanen keskipelaajina. Kylmäaho ja Julia Porsanger esiintyivät tutuissa rooleissaan passarina ja liberona.

– Olemme vaihtaneet liikaa pelaajia ja systeemiä, jolloin meille ei ole kehittynyt identiteettiä. Nyt menemme näillä pelaajilla ja työskentelemme saadaksemme tämän systeemin toimimaan, Pentassuglia tuumi.

– Tänään kaikki toimi, etenkin torjunnan jälkeisissä hyökkäyksissä. Saimme todella paljon torjuntakosketuksia, mistä kiitos keskitorjujille.

Hämeenlinnan viikon hyvä uutinen on Emmi Riikilän paluu kokoonpanoon. EM-kisoissa nilkkansa loukannut yleispelaaja ei ollut pelikuntoinen vielä torstaina, vaikka vaihtokulmassa olikin, eikä Pentassuglia halunnut kertoa sunnuntain Kuusamo-kotipelin suunnitelmiaan. Paluu kuitenkin lähestyy.

– Hän harjoittelee joka päivä enemmän ja osallistuu myös normaaliin harjoitteluun. Hän teki toki ison työ loukkaantumisenkin aikana harjoittelemalla teknisiä asioita, Pentassuglia sanoi. HäSa

 

3–0

25–12, 25–18, 25–20

HÄMEENLINNA

Pisteet:

Oluoma Okara 23/+16

Roosa Heikkiniemi 14/+8

Karoliina Friberg 6/+5

Katja Kylmäaho 4/+4

Victoria Tosi 3/0

Laura Laukkanen 3/-2

Ässäsyötöt 5

Torjunnat 9

Vastaanottoprosentti 33

 

WOVO

Pisteet:

Taylor Slover 11/+2

Saana Lindgren 10/+5

Janelle Jordan 4/-3

Oona Viljanen 3/+3

Ruta Linde 2/+2

Aliisa Kähkölä 2/-2

Ässäsyötöt 6

Torjunnat 2

Vastaanottoprosentti 47

Menot