Urheilu

Lentiskerhon vuoristoratavaunu ajoi cup-voittajan yli – "Tästä se vasta alkaa"

Lentopallokerho kohosi vieraskiertueellaan aallonpohjasta hurmokseen.
Hämeenlinna pelasi viikon kolmannen ottelunsa samalla seitsikolla. Sunnuntaina Suvi Kokkonen iski eniten pisteitä. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinna pelasi viikon kolmannen ottelunsa samalla seitsikolla. Sunnuntaina Suvi Kokkonen iski eniten pisteitä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerhon peli ei juuri täydellisemmin voinut kääntyä naisten mestaruusliigaviikonlopun aikana. Lauantaina joukkue teki pohjakosketuksensa liigan peräpään Woman Volleyn vieraana Rovaniemellä häviten 0–3. Sunnuntaina Kerho kuitenkin haki 3–0-vierasvoiton Pihtipudas-salista.

Vastustaja LiigaPloki on ollut tämän kauden valtarakenteiden horjuttamisen huomattavin ilmentymä suomalaisessa naisten lentopallossa. Pihtiputaalaiset voittivat viikko sitten ensimmäisen Suomen cupinsa ja ovat liigassa toisena – parhaalla voitto-tappio-suhteella.

Hämeenlinna onnistui kuitenkin panemaan tämänhetkistä parastaan ja viemään erät 25–22, 25–19, 25–22. Nimenomaan tämänhetkistä parastaan, sillä päävalmentaja Matteo Pentassuglia uskoo joukkueella olevan vielä paljon pankissa.

– Tämäkään ei vielä ole sitä ”oikeaa” Hämeenlinnaa, vaan 70 prosentin tasoa. Pitää muistaa, että olemme harjoitelleet täydellä vahvuudella vasta kaksi viikkoa, kun taas vastustajamme jo heinäkuusta ollakseen samalla tasolla, Pentassuglia huomautti.

– Meidän pitää tiedostaa, että joukkue voi tarvita jopa kuusi kuukautta saavuttaakseen tasonsa, mutta nyt pitää luottaa tähän joukkueeseen ja ymmärtää sen potentiaali. Tästä se työ vasta alkaa.

 

Lauantain syväkyykkyä selitettiin muun muassa asenteen puuttumisella, eli ainakin henkimaailman asiat olivat bussimatkalla Lapista Keski-Suomeen korjautuneet.

– Romahdimme eilen, niin tänään teimme ainoan mahdollisen: emme luovuttaneet ja olimme parempia. Emme ole sitä, mitä Rovaniemellä näkyi, Pentassuglia havainnoi.

– Eilinen oli karmea, joten se piti unohtaa nopeasti. Reaktio oli hyvä. Ymmärsimme, että meidän pitää iskeä vastustajaa ennen kuin se iskee meitä, ja olimme itsevarmoja.

 

Molemmissa peleissä Kerholla oli kuitenkin parhaat pelaaja-avunsa käytettävissään. Suvi Kokkonen oli sunnuntaina joukkueen pisteykkönen hyökkäämällä jo 46 prosentin teholla ja tekemällä yhteensä 15 pistettä.

Myös vaihtopelaajista tuli apua, kun rooliin Kokkosen paluun jälkeen jäänyt Emmi Riikilä kunnostautui syöttövaihdoissa ja käytännössä ratkaisi toisen erän.

Ottelu oli kova syöttö- ja torjuntapeli, jossa Hämeenlinna onnistui lopulta paremmin eliminoimaan vastustajan aseet, kuten Kerhon vuoden 2018 mestarikeskitorjujat Daniela Öhmanin ja Yasmine Madsenin. Yleispelaaja Alexis Conaway teki Plokille kovimmat 13 pistettä.

 

Loppukautta ajatellen italialaisvalmentajien Pentassuglian ja Alessandro Lodin taistelupari on yhä mielenkiintoinen, vaikka runkosarjassa joukkueet eivät enää kohtaa. Tällä hetkellä niskan päällä on Pentassuglia, sillä Kerho voitti kolmesta runkosarjakohtaamisesta kaksi.

Pudotuspeleissä LiigaPloki ja Hämeenlinna saattavat vielä hyvinkin päätyä vastakkain. Pentassuglia näkee kilpailijassa paljon samaa kuin itsessään.

– Lodi on totta kai erinomainen valmentaja, joka tuntee lentopallon ja osaa soveltaa peliä vastustajan mukaan. Heitä vastaan on vaikeaa, koska Lodi osaa tehdä kaiken selväksi joukkueessa, kaikelle tekemiselle on syy. Tällaiset pelit ovat hyviä, kun pitää pysyä kärryillä muutoksista, Pentassuglia arvioi.

– Hekin ovat vähän samanlaisessa tilanteessa kuin me, kun joukkueeseen on pitänyt ottaa uusia pelaajia. Tämä oli taistelu, koska vastustaja oli taktisesti hyvä. Joskus lentopallojoukkue vain menettää hallinnan, kuten me eilen.

 

Hämeenlinnan jatko-ohjelma punnitsee joukkuetta vähintään vastaavalla tavalla. Ensi torstaina luvassa on vierasottelu perinteistä finaalivastustajaa LP Viestiä vastaan Salossa. Siitä viikko eteenpäin kohteena on Schwerin CEV Cupissa.

– Ja sen jälkeen (liigakärki) LP Kangasala ja (kolmonen) Pölkky Kuusamo. Mestaruusliiga on nyt tällainen. Ei ole varaa hellittää. Tämän pitää olla loppukaudelle lähtötaso, Pentassuglia totesi.

Lentopallokerho on Mestaruusliigassa vakaasti kuudentena 30 pisteellä ja 10 voitolla 21 ottelusta. HäSa

0–3

(22–25, 19–25, 22–25)

LiigaPloki

Pisteet:

Alexis Conaway 13/+3, Elizabeth Field 9/+6, Yasmine Madsen 9/+6, Maddie Palmer 8/+6, Daniela Öhman 2/+1, Taylor Lindberg 2/0.

Torjunnat: 7. Ässäsyötöt: 8. Vastaanottoprosentti: 33.

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 15/+9, Ivana Jeremic 13/+4, Mikayla Shields 9/+4, Karoliina Friberg 6/+4, Victoria Michel Tosi 5/+2, Katja Kylmäaho 4/+3.

Torjunnat: 5. Ässäsyötöt: 8. Vastaanottoprosentti: 35.

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic