Urheilu

Lentisnaisten upea voittoputki jatkuu – "Kaikki on omissa käsissä."

Suomen naisten lentopallomaajoukkue pelasi jälleen edellistä paremman ottelun Kultaisen Euroopan liigan neljännellä ottelukierroksella. Suomi voitti Turun lentopallomaajoukkueillan avauskamppailussa Kroatian erin 3–1 (25–18, 24–26, 25–15, 25–19).

Lukuun ottamatta tasaista toista erää Kroatia oli vaikeuksissa. Toisin kuin vierasottelussa Splitissä, Suomi oli vahvempi erien lopuissa. Toisessakin erässä Suomi pelasi paremman lopun ja pelasti kolme ensimmäistä eräpalloa.

Suomen HPK-taustainen hakkuri Piia Korhonen arvioi voiton olleen Suomen henkisen kovuuden ansiota.

– Me lähdimme voittamaan joka palloa. Me haimme rohkeita ratkaisuja, kuten esimerkiksi Salla Karhu tärkeissä paikoissa, Korhonen arvioi tiedotteessa.

Kroatia on B-lohkon paras maa Euroopan lentopalloliitto CEV:n rankingissa, sijalla 10, kun taas Suomen sijoitus on 20. Suomi nousi kuitenkin ennen iltaottelua Ranska–Unkari lohkon kärkeen yhdeksällä pisteellään.

Suomen esitys Kroatiaa vastaan oli tasaisen vahva joka osa-alueella, mutta torjunta-puolustuspeli oli Suomen valtti: kotijoukkue himmensi Kroatian supertähti Samanta Fabrisin hyökkäystehoihin 29 prosenttia. Italian mestari torjuttiin seitsemästi ja hän sortui viiteen hyökkäysvirheeseen.

Suomen Piia Korhonen vei hakkureiden kaksintaistelun Fabrisia vastaan pistein 23–16 (+18–+10).

– Fabrisin pitäminen kiinni oli yksi päätavoitteista ja se saatiin aika hyvin toteutettua. Hänellä ei ollut paras päivänsä, Korhonen totesi.

Suomen toiseksi kovimmat pisteet teki vastaanottoekspertti Karhu (14/+11).

Aloituskuusikko säilyi samana taas koko ottelun yhtä vaihtoa lukuun ottamatta: Pauliina Vilponen ja Hämeenlinnan Suvi Kokkonen puolittivat vastuun hyökkäävänä yleispelaajana. Kokkonen oli aiemmissa otteluissa pelannut vain yksittäisiä palloja, mutta pääsi nyt avaamaan kaksi erää ja teki tehot 8/+6.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi kehui joukkueen laajan rintaman suorituskykyä.

– Ollaan lohkon paras hyökkäysjoukkue, mitä ei ennen liigan alkua olisi ehkä uskonut. Meillä on hyvä passari ja kolme, neljä hyökkääjää, jotka pystyvät tappamaan palloja.

Paikka neljän parhaan maan lopputurnauksessa aukeaa lohkojen voittajille ja parhaalle lohkokakkoselle, joskin Unkari on varmuudella järjestäjänä mukana. Suomi tarvitsee ainakin yhden voiton kahdesta jäljellä olevasta ottelusta, jotka ovat vieraskamppailut Ranskassa ja Unkarissa.

– Kaikki on edelleen lohkossa auki ja mahdollista. Omissa käsissä, Kangasniemi sanoi tiedotteessa.