Urheilu

Lentopallokerho Suomen cupin välieriin – Vampulasta jo enemmän vastusta

LP-Vampula taisteli, mutta hallitseva mestari oli jälleen vahvempi.
Huipputehoilla pelannut ukrainalaiskeskitorjuja Kateryna Kalchenko sytytti Hämeenlinnan taistelemaan välieräpaikasta Iittalassa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho eteni Suomen cupin välieriin, kun itsenäisyyspäivän aattona LP-Vampula Huittisista kaatui Iittala-hallissa lukemin 3–1 (25–23, 16–25, 25–12, 25–22).

Hämeenlinna sai hallitsevana cup-mestarina suoran paikan cupin puolivälieriin ja välierässä vastaan tulee voittaja ottelussa LP Viesti–Nurmon Jymy, joka pelataan 13. joulukuuta.

Keskiviikkoillan ottelusta ei tullut toisintoa viime perjantain Mestaruusliigan kamppailulle, jossa sarjakakkonen Lentopallokerho oli katkaissut helposti suoraan kolmessa erässä sarjakolmoseksi nousseen LP-Vampulan kuuden ottelun voittoputken.

Päävalmentaja Matteo Pentassuglia oli tyytyväinen jatkopaikasta.

– Jännittävä peli, nämä ovat yhdestä poikki. Ei ollut helppo tulla tähän peliin, kun alla oli selkeä voitto. Hyvä, että välierässä meillä on edelleen kotietu.

Avauserää Hämeenlinna vei ja eteni johtoon 23–17, mutta vieraat nousivat vielä tasoihin. Ratkaisupalloissa kotijoukkue puristi erävoiton.

Toisessa erässä Vampulan yhdysvaltalaispelaaja Kia Bright nousi ratkaisevaan rooliin ja vieraat karkasivat erävoittoon 16–25.

Pitkän erätauon jälkeen Lentopallokerho palasi vahvasti ja sai torjunnan sekä kenttäpuolustuksen toimimaan.

Vampulasta tälle kaudelle Hämeenlinnaan siirtynyt libero Julia Porsanger uurasti takakentällä, ranskalaispassari Pauline Martin pyöritti peliä ja Suvi Kokkosen sekä Kateryna Kalchenkon johdolla erävoitto tuli selkeästi 25–12.

Neljäs erä alkoi samaan tahtiin, mutta hiljalleen Vampula nousi jälleen mukaan ja johtoonkin.

Hämeenlinnan rutiini kuitenkin riitti kääntämään erä- ja otteluvoiton.

– Toinen erä oli meiltä heikko, mutta muuten peli kulki. Olen tyytyväinen, että saimme henkisen yliotteen. Osaltaan ratkaisevaa oli, että me pelasimme, kun vastustaja puolestaan valitti tuomareille, Pentassuglia summasi. HäSa

3–1

(25–23, 16–25, 25–12, 25–22)

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 20/+10Kateryna Kalchenko 15/+14Kayla Principato 8/+7Ronja Heikkiniemi 8/0Mara Green 7/+2Pauline Martin 3/+3Torjunnat: 7Ässäsyötöt: 4Vastaanottoprosentti: 36

LP-Vampula

Pisteet:

Kia Bright 19/+10Claire Felix 14/+13Iina Andrikopoulou 14/+5Nayara Ferreira 10/+2Eliisa Peit 4/+4Iida Paananen 4/+3Torjunnat: 9Ässäsyötöt: 8Vastaanottoprosentti: 51

Päivän lehti

23.1.2020