Urheilu

Lentopallokerho vahvistuu jenkkihakkurilla – "Unelmani on nousta USA:n maajoukkueeseen"

Hämeenlinnan Lentopallokerho vahvistuu 22-vuotiaalla vasenkätisellä yhdysvaltalaishakkuri Kayla Principatolla.

Principato on pelannut viime vuodet Denverin yliopistossa, joten Lentopallokerho on hänen ensimmäinen ammattilaisjoukkueensa. Principato valittiin NCAA:n Summit League -konferenssin arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 2017.

Principato kertoo Hämeen Sanomille valinneensa Hämeenlinnan Lentopallokerhon monista syistä.

– Seuralla on perinteitä ja historiaa. Lisäksi se on menestynyt urheilijoidensa kehittämisessä. Koska Lentopallokerho on hallitseva mestarijoukkue, se takaa, että se pitää sisällään haasteen joka tulee kehittämään minua ammattilaisurheilijana. Valmennustiimi on arvostettu ja heillä on hyvä systeemi joukkueelle. Oli unelmani päästä mukaan näin hyvin toimivaan joukkueeseen, Principato luettelee.

 

Principato puhuu italiaa mikä varmasti tulee helpottamaan hänen sopeutumistaan. Luca Chiappinin jouduttua jättämään seuran perhesyiden vuoksi, Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja on ensi kaudella italialainen Matteo Pentassuglia.

– Olen kuullut paljon hyvää valmennuksesta ja yhteishengestä joukkueessa. Sitoutuminen ja menestys puhuu puolestaan. Nämä asiat yhdistettynä joukkueen hyvään menestykseen, tekivät Hämeenlinnasta houkuttelevan paikan. Olen valmis siirtymään uuteen kulttuuriin ja uusiin kokemuksiin kentällä ja sen ulkopuolella. Olen valmis ottamaan haasteen vastaan, Principato toteaa.

Principato saapuu Hämeenlinnaan kovin tavoittein.

– Tavoitteeni on nousta tärkeäksi pelaajaksi Lentopallokerholle. Haluan olla tuloksentekijä. Aion tehdä paljon töitä kehittyäkseni. Unelmani on nousta USA:n maajoukkueeseen.

 

Mitä Principato itse kokee tuovansa pöytään?

– Tuon mukanani energiaa, intohimoa, innokkuutta, taitoni, työmoraalini ja kilpailuhenkisen luonteeni. Haluan olla eturivin pelaaja ja vaikuttaa joukkueen menestykseen. HäSa

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic