Urheilu

Lentopallokerho yllätti jopa valmentajansa vierasviikon päätteeksi – Vampula taipui taas

LP-Vampulan tappioputki Hämeenlinnaa vastaan jatkuu.
Naisten Mestaruusliigan pistepörssin kolmonen Kia Bright takoi palloa kovilla tehoilla, mutta jäi myös maannaistensa Kayla Principaton ja Mara Greenin torjuntaan viidesti. Kuva: Samuli Virtanen

Valtasuhteet ovat jo järkkyneet tällä lentopallokaudella, kun LP-Vampula on noussut perinteisempien kärkiseurojen haastajaksi. Historiallinen putki kuitenkin piti, kun Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti huittislaisseuran jo 19:nnen kerran. Vampula ei ole ikinä voittanut hämeenlinnalaisia virallisissa otteluissa.

Lähellä Mestaruusliigassa viidentenä olevan LP-Vampulan yllätys kuitenkin oli. Vampula voitti suvereenisti kaksi ensimmäistä erää, mutta taipui lopulta 2–3 (25–16, 25–16, 22–25, 20–25, 9–15). Joukkue on kuitenkin ottanut pisteitä kauden jokaisesta kotiottelustaan.

Edes Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia ei uskonut kovin vahvasti voittoon ensimmäisten erien aikana.

– Jotenkin joukkueemme on vain niin vahva, että voitamme. Henkinen puoli ja asenne ovat tietysti siinä iso tekijä. En pidä tilastoista, ja tänään todella hävitimme tilastot, sillä ne olivat meillä todella huonot, Pentassuglia pohti ottelun jälkeen.

Lentiskerhon pelissä näkyi vääjäämättä, että ottelu oli sille jo kolmas vieraissa kuuteen päivään, sen lisäksi, että sarjan pienimmässä salissa pelaava Vampula on vahva kotijoukkue. Kauden alkupuolella myös LP Viesti menetti sarjapisteen Huittisissa.

– Olen nyt yksi niistä, jotka vain ihmettelevät, miten voitamme aina vaikeat pelit, vaikka pelaajia putoaa kokoonpanosta. Tänään pysyimme hädin tuskin pystyssä ottelun alussa. Eilen aamullakin (harjoituksissa) joukkue oli väsynyt ja epävarma, Pentassuglia kuvaili.

 

Hämeenlinnan liberon Julia Porsangerin mielestä halli oli vaikea paikka pelata, vaikka hän on edustanut Vampulaa neljä edellistä kautta.

– Täällä on vaikea vastaanottaa, ja Vampulalla on hyvä syöttö. Voitto on tietysti tärkeintä tällä hetkellä. Tämä ei ollut meidän päivämme, mutta nousimme silti hyvin. Varmasti tämä kasvattaa meitä. Onhan tämä ollut raskas pätkä, mutta en tiedä vaikuttiko se peliin.

Kaksi erää LP-Vampula dominoi syöttö-vastaanottopeliä. Ensimmäisessä erässä vierasjoukkueen vastaanottoprosentti oli heikko 26, toisessa vain 13. Helppoja virheitä tuli myös paljon, ja Kerho kierrätti kokoonpanoaan isosti.

Muihin nykyisiin lentopalloliigoihin verrattuna Mestaruusliigan erikoisuutena pidettävä pitkä erätauko tasoitti puntteja. Vampula pelasi vielä hyvän kolmannen erän, mutta Lentopallokerho heräili peliin syötöllään ja torjunta-puolustuspelillään. Tässä tärkeä oli viisi torjuntaa tehnyt hakkuri Kayla Principato.

Kuin varkain peli venyi viidenteen erään, jota Hämeenlinna hallitsi Mara Greenin 6–5-tilanteesta alkaneesta syöttövuorosta asti.

– Toisen erän jälkeen hoksasimme taas, että meidän täytyy taistella voitosta. Tappio ei ole vaihtoehto, joten käynnistimme oman pelimme uudestaan. Ensimmäisissä erissä teimme, mitä Vampula halusi.

 

Ottelun tehokkain oli vahvan alun jälkeen hieman hyytynyt Vampulan yleispelaaja Kia Bright, joka sai kuitenkin kasaan komeat 23/+13. Suvi Kokkonen puolestaan johti perinteisesti Hämeenlinnan hyökkäyksen heräämistä tehoin 21/+12. Keskitorjuja Green säesti 15 pisteellä (+7).

Lentiskerhon ottelusarka jatkuu vasta viikon kuluttua. Ensi torstainkin ottelu on vieraspeli, kun Kerho haastaa Uralochka Ekaterinburgia Venäjällä. Tuosta ottelusta taas on vain kahden päivän väli Turussa pelattavaan cupin finaaliin, johon haastajaksi selvisi keskiviikkona Oriveden Ponnistus. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020