Urheilu

Lentopallokerholla voitokas kotiavaus – "Vaikea peli oli ja vaikea on joukkueen tilanne"

Suvi Kokkonen poissa, kokoonpano-ongelmiin apuja ykkössarjan kärkijoukkue Helsinki Volleysta.
Hämeenlinnan Lentopallokerholla oli syytä juhlaan avausvoitto takataskussaan. KUVA: Tomi Vesaharju Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan Lentopallokerholla oli syytä juhlaan avausvoitto takataskussaan. KUVA: Tomi Vesaharju Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerhon Mestaruusliigan kotiavaus Elenia-areenassa 560 katsojan edessä hoitui voitokkaasti, kun Nurmon JymyVolley kaatui lukemin 3–0 (25–22, 27–25, 26–24).

Viime kevään hopeajoukkueella oli alla Pohjois-Suomen vieraspelikiertueelta voitto ja tappio.

Torstai-illan ottelu oli kolmas viiteen päivään ja tällä kertaa kokoonpanosta puuttui myös nilkkavaivainen maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen sen lisäksi, että EM-kisoissa loukkaantunut Emmi Riikilä toipuu edelleen jalkavammastaan.

Valmennus kertoi, että Kokkosen suhteen edetään päivä kerrallaan ja Riikilän paluuta odotellaan myös.

 

Apuja kokoonpanoon tuli nopealla aikataululla ykkössarjan kärkijoukkue Helsinki Volleysta, kun Elina Pirttimäki saapui Hämeenlinnaan.

– Olen kuusi vuotta pelannut ykkössarjaa ja tämä oli ensimmäinen liigapelini. Eilen illalla kymmeneltä kuulin, että pelaan täällä tänään. Alla ei siis ollut yhtään harjoitusta joukkueen kanssa tai mitään, Pirttimäki kertoi.

– Mahtavaa oli pelata ja yleisö oli hieno. Ekassa erässä oli jännitystä, mutta pikku hiljaa alkoi rullata paremmin. Ei se välttämättä kaunista ollut mutta parhaani yritin. Tämä oli pelikohtainen sopimus tänne ja jatkosta liigassa en vielä tiedä mitään.

Avauserä eteni vieraiden komennossa lukemiin 10–17, kunnes kapteeni Katja Kylmäahon syöttövuorolla alkoi kotijoukkueen nousu. Lentiskerho tuli rinnalle ja puristi erävoittoon.

Toinen erä eteni ensimmäisen tavoin. Passari Annina Keinonen pyöritti JymyVolleyn peliä ja Perry Ramseyn (16/+10) johdolla edettiin jälleen lukemiin 15–20, ennen kuin kotiyleisön kannustamana Pirttimäen syöttövuorolla Lentiskerho hinautui tasoihin.

 

Toisen erän taistelijoihin kuului Lentiskerhon libero Julia Porsanger ja erä venyi jatkopalloille, kunnes kolmas eräpallo toi ratkaisun lukemin 27–25.

– Normaaliin tapaan pelimme meni ylöspäin ja alaspäin ottelun aikana. Nurmolla ei ollut pelissä kuin voitettavaa ja se näkyi kentällä. Mutta tiesimme voimamme ja henkisen vahvuuden ja sen turvin hoidimme voiton, Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia summasi.

Kolmannessa erässä Lentiskerho sai vihdoin otetta pelistä. Laura Laukkanen (7/+3) pamautti pari ässäsyöttöä ja tehopelaajansa amerikkalaishakkuri Oluoma Okaron (28/+14) johdolla kotijoukkue eteni muutaman pisteen johdossa ottelupalloihin asti tilanteeseen 24–21.

JymyVolley kuitenkin taisteli kolme ottelupalloa ja kiri vielä tasoihin. Passari Kylmäahon syöttövuorolla Okaro niittasi neljännen ottelupallon kenttään.

– Vaikea peli oli ja vaikea on joukkueen tilanne. Mutta hienosti taisteltiin, sydän oli mukana kotiyleisön edessä ja noustiin vaikeista paikoista voittoon. Kolme pistettä oli tänään tavoitteena ja tärkeät pisteet otettiin, Pentassuglia korosti.

Seuraavaksi Lentiskerho kohtaa Elenia-areenassa ensi viikon torstaina Oriveden Ponnistuksen, jonka kausi on alkanut kahdella tappiolla. HäSa

3–0
(25–22, 27–25, 26–24)

Hämeenlinna

Oluoma Okaro 28/+14
Laura Laukkanen 7/+3
Katja Kylmäaho 6/+5
Karoliina Friberg 6/+4
Netta Hyttinen 5/-4
Elina Pirttimäki 4/-2
Ässäsyötöt 7
Torjunnat 5
Vastaanottoprosentti 48

Nurmo

Perry Ramsey 20/+10
Jody Larson 11/+5
Kaisa Nyman 6/+4
Sara Niemi 3/+1
Sofia Norrbacka 3/+1
Jessica Salminen 2/-3
Ässäsyötöt 5
Torjunnat 10
Vastaanottoprosentti 34

Päivän lehti

20.2.2020