Urheilu Hämeenlinna

Lentopallokerholle jobinpostia: Jenkkihakkuri sai lähteä, Riikilä loukkaantui EM-avauksessa – “Kapealla mennään”

Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki huolestui Emmi Riikilän loukkaantuessa Suomen tappiollisessa EM-avauksessa Serbiaa vastaan.
Emmi Riikilän loukkaantuminen EM-turnauksessa näytti pahalta niin Riikilän, Suomen kuin Hämeenlinnan Lentopallokerhon kannalta. Kuva: SEDAT SUNA
Emmi Riikilän loukkaantuminen EM-turnauksessa näytti pahalta niin Riikilän, Suomen kuin Hämeenlinnan Lentopallokerhon kannalta. Kuva: SEDAT SUNA

Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki katsoi Suomen ja Serbian välistä EM-avausottelua huolestunein silmin, sillä Suomen ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon yleispelaaja Emmi Riikilä loukkaantui tämän nilkan pyörähtäessä ilkeän näköisesti.

Itse ottelussa maailmanmestari ja Euroopan mestaruuttaan puolustava Serbia ojensi Suomea voittamalla ottelun 3–0 (25–17, 25–15, 25–17).

Kalliomäki ei halunnut arvioida, miten pahasti tilanteessa lopulta kävi – sen kertoo myöhemmin lääkärin arvio.

– Aika vaikea tuohon on mitään sanoa, joskus näissä voi mennä koko kausi tai selvitä vähemmällä. Ortopedi sen sitten parhaiten tietää, onko edessä esimerkiksi kuukauden vai neljän kuukauden vai pidemmän jakson huili, Kalliomäki sanoo.

– Ikävään paikkaan loukkaantuminen tuli. Vähän tuli mieleen viime syksy, kun se alkoi samalla tavalla pelaajien joutuessa telakalle. Kuinkahan monta näitä tulee vielä, Kalliomäki huokaili.

 

Sen Kalliomäki voi sanoa varmuudella, että Riikilän pitkä poissaolo olisi kova isku Lentopallokerholle.

– Aika kapealla materiaalilla mennään, koska emme ole onnistuneet löytämään sopivia ulkomaalaisia vahvistuksia meille.

Lentopallokerhon rivejä harventaa vielä se, että hakkuriksi Yhdysvalloista hankittu 22-vuotias Gabby Simpson ei edustakaan Lentopallokerhoa ensi kaudella.

– Hän ei läpäissyt lääkärintarkastustamme ja passitimme hänet kotiin. Hakkurimarkkinoilla olemme siis jo – ja kenties ajaudumme nyt yleispelaajamarkkinoillekin, Kalliomäki sanoi.

Kirvestä kaivoon ei Kalliomäki kuitenkaan suostu heittämään.

– Ei todellakaan. Asiat ovat aina menneet kuntoon tavalla tai toisella – eiköhän niin käy nytkin. HäSa