Urheilu

Lentopallokerholle vastustajat Turkista ja Venäjältä

Hämeenlinnan Lentopallokerho on kovassa seurassa Mestarien liigassa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtaa lentopallon naisten Mestarien liigan lohkovaiheessa turkkilaisen Eczacibasi VitrA Istanbulin sekä venäläisjoukkueet Dinamo Kazanin ja Uralochka-NTMK Ekaterinburgin.

Mestarien liigan lohkot arvottiin Euroopan lentopalloliiton CEV:n gaalassa Budapestissä perjantaina.

B-lohkoon arvoitusta joukkueista Eczacibasi ylsi Turkin liigassa viime kaudella toiseksi. Kazanilaisjoukkue Dinamo on puolestaan Venäjän liigan kakkonen ja Jekaterinburgista kotoisin oleva Uralochka-NTMK kolmonen.

Lohkovaiheessa pelataan viisi neljän joukkueen lohkoa, jokaisessa kuusi kierrosta. Lohkovoittajat ja kolme parasta pääsevät pudotuspeleihin.

Lentopallokerho aloittaa pelit Istanbulissa viikolla 47 (marraskuun 20.–22. päivinä). Tarkka pelipäivä selvisi Budapestissä myöhään perjantai-iltana.

Ensimmäisen kotiottelunsa hämeenlinnalaiset pelaavat joulukuun 19. päivänä, jolloin Elenia-areenaan saapuu Eczacibasi VitrA Istanbul.

Tammikuun lopulla (22.–24.1) ja helmikuun alussa (5.–7.2) Lentopallokerho kohtaa vieraissa Dinamo Kazanin ja Uralochka-NTMK Ekaterinburgin.

Lohkovaihe päättyy kahteen kotiotteluun, joissa Lentiskerho kohtaa Eczacibasin ja Jekaterinburgin joukkueet. Eczacibasia vastaan pelataan helmikuun 19. päivänä ja Jekaterinburgia vastaan helmikuun 26. päivänä.

Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki oli tyytyväinen seuransa arpaonneen. Kalliomäki oli paikalla Budapestissä ja kiirehti heti arvonnan jälkeen sopimaan pelipäiviä vastustajien edustajien kanssa.

– Saimme kovat vastustajat, eli juuri niin kuin toivoimme, ja nyt hämeenlinnalaiselle lentopalloyleisölle on luvassa todella tasokasta nähtävää. Näissä karkeloissa nimittäin jokainen vastustaja on huippujoukkue, Kalliomäki muistuttaa.

Eczacibasi VitrA Istanbul on hallitseva CEV Cupin voittaja sekä Mestarien liigan kaksinkertainen mitalisti kolmen edeltävän kauden aikana (mestari 2015). 2015 ja 2016 istanbulilaisjoukkue voitti myös seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Joukkueen suurimmat tähdet ovat Serbian juuri maailmanmestariksi johtanut hakkuri Tijana Boskovic, Etelä-Korean yleispelaajasupertähti Kim Yeon-koung sekä maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiamitalisti Jordan Larson.

Uralochka NTMK-Jekaterinburg tunnetaan kaikkien aikojen arvostetuimman naisten lentopallovalmentajan Nikolai Karpolin joukkueena. Hän on vaikuttanut seurassa jo lähes 50 vuotta ja toimii edelleen päävalmentajana. Joukkue oli viime vuonna CEV Cupissa puolivälierissä ja oli Venäjän superliigassa pronssilla.

Dinamo Kazan tuo riveissään hämeenlinnalaisia vastaan tukun Venäjän maajoukkuepelaajia. Joukkue oli viime kaudella Mestarien liigassa aina puolivälierissä asti ja otti hopeaa Venäjän Superliigassa Dinamo Moskovalle finaaleissa hävittyään.

Hämeenlinnan Lentopallokerho on vasta kolmas suomalaisjoukkue nykymuotoisen lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheessa. LP Salo (LP Viesti) oli mukana naisten liigan lohkopeleissä 2014–2015 ja Ford Store Levoranta (VaLePa) viime kaudella miesten puolella. HäSa