fbpx
Urheilu

Lentopallokerhon piina jatkuu – Kangasala jyräsi kuusikkoaan myllänneen Hämeenlinnan

Oluoma Okaro oli nelospaikan hyökkäyksissään kaksi erää liian paha torjuttava LP Kangasalalle.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon tappioputki kasvoi pyhäinpäivänä neljän ottelun mittaiseksi. LP Kangasala oli naisten Mestaruusliigan kotiottelussaan selvästi parempi erin 3–1 (25–17, 26–28, 25–20, 25–13).

Puolin ja toisin varovaisen avauserän jälkeen Hämeenlinna pelasi puolitoista erää hyvää lentopalloa, mutta toisen erän voitokas jatkopallotaistelu ei kantanut pidemmälle.

Kangasala korjasi kolmannen erän puolivälissä syöttö- ja torjuntapeliään eikä neljännessä ollut enää epäilystä paremmasta. Kotijoukkue paineli heti toisella syöttövuorollaan 9–1-johtoon.

 

“Hakkurien” taistelussa voiton vei LP Kangasalan yhdysvaltalainen Mary-Kate Marshall, joka päihitti Hämeenlinnan maannaisensa Oluoma Okaron pistein 23–21. Nämä kaksi kantoivat lähes puolet joukkueidensa hyökkäyskuormasta.

Kerhon pistetykki Okaro ei tosin pelannut omalla paikallaan, vaan toimi yleispelaajana vain satunnaisella nostovastuulla. Lähes koko yleispelaajaosastonsa loukkaantumisiin menettänyt Hämeenlinna pelasi ensimmäisen kokonaisen liigaottelunsa koostumuksella, jossa hakkurina oli varsinaisesti keskipelaajistoon kuuluva Victoria Michel Tosi.

Kangasalalla oli aluksi ongelmia tämän kanssa, mutta lopulta pirkanmaalaiset tekivät selvää jälkeä. Siihen ei tällä kertaa tarvittu jalkaansa kirjaimellisesti haavoittunutta Valko-Venäjän maajoukkuekeskitorjujaa Julija Minjukia.

– Kaksi ensimmäistä erää pelasimme vähän virkamiesilmeellä. Kerho tuli peliin eri systeemillä, mihin olimme valmistautuneet. Olimme valmistautuneet torjumaan Okaroa kakkos- eikä nelospuolelta. Siirsimme sitten torjuntaa kahteen viimeiseen erään ja saimme hänet kiinni, Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen kertoi.

– Kun saimme tunnetta peliin, niin sieltä se voitto tuli. Teimme hyvää jälkeä omilla syöttövuoroillamme. Kahteen viimeiseen erään saimme yhteensä kymmenen torjuntaa ja selvästi Hämeenlinnan hyökkäystehoja alas. Tämä oli myös siten hyvä opetus, ettemme voi pelata vähän sinnepäin, jos haluamme sarjapisteitä.

 

Syöttö-, vastaanotto- ja torjuntavaihtoja lukuun ottamatta Hämeenlinna pelasi samalla seitsikolla koko ottelun. Lentiskerhon päävalmentajan Matteo Pentassuglian mielestä tässä järjestelmässä näkyi vielä harjoittelun puute.

– Valmentajana tappio ei ikinä tyydytä, mutta pitää tajuta tilanteemme. Kun vaihdamme kuusikkoa joka otteluun, menetämme paljon henkistä energiaa pelin alussa. Meidän pitää ensin ymmärtää, miten pelaamme. Kaksi harjoitusta ei ole ollut siihen tarpeeksi, kun muut joukkueet ovat harjoitelleet systeemejään kolme kuukautta. Sitten pitää ymmärtää, miten vastustaja pelaa meidän systeemiämme vastaan, Pentassuglia pohdiskeli.

– On ymmärrettävää, että kun ottelun alku on ollut henkisesti kuormittava, neljännessä erässä taso laskee, kun ei enää jaksa. Mutta voimme ottaa tästä positiivisena sen toisen erän taistelun ja sen, ettemme luovuttaneet neljännessäkään erässä.

Perinteinen suurseura jumittaa Mestaruusliigassa kuudentena, kun taas LP Kangasala on tasaisessa kärkiryhmässä neljäntenä. Hämeenlinnalla on tilaisuus katkaista tappiokierre, kun joukkue emännöi ensi torstaina Iittalassa rovaniemeläistä WoVoa. HäSa

Menot