Urheilu

Lentopallokerhon uusi hakkuri Gabby Simpson: "Rakastan voittamista"

190-senttinen yhdysvaltalainen on monipuolinen pelaaja, jolla on taustaa myös passarina.
Gabby Simpson pelaa ensi kaudella Lentopallokerhossa. Kuva: -
Gabby Simpson pelaa ensi kaudella Lentopallokerhossa. Kuva: -

Syyskuussa alkavaan lentopallon naisten Mestaruusliigaan valmistautuva Hämeenlinnan Lentopallokerho sai riveihinsä hakkurin Yhdysvalloista. Seura teki maanantaina ensi kauden kattavan sopimuksen 22-vuotiaan Gabby Simpsonin kanssa.

190-senttinen Simpson tulee Lentopallokerhoon voittamaan.

– Rakastan voittamista, kuten varmasti useimmat. Voittaminen vaatii paljon työtä ja sitoutumista ja odotan, että meillä on kentällä yhteinen maali ja taistelemme saman tavoitteen puolesta, Simpson sanoo Hämeen Sanomien haastattelussa.

Lentopallokerhon tuorein hankinta on ehtinyt keskustella joukkueen italialaisen päävalmentajan Matteo Pentassuglian kanssa siitä, miltä ensi kausi näyttää.

– Uskoisin, että juttelemme pian myös hänen odotuksistaan minua kohtaan.

Lentopallokerho on ensi kaudella mukana taistelussa niin Mestaruusliigan kuin Suomen cupinkin pokaaleista. Lisäksi joukkue pelaa taas Euroopan kentillä CEV cupissa. Simpsonin mielestä onnistunut kausi pitää sisällään mahdollisimman paljon voittamista.

– Lisäksi toivon edelleen kehittyväni ja saavani uutta oppia valmentajilta ja joukkuekavereilta, hän miettii.

Yhdysvaltalainen kuvailee itseään monipuoliseksi pelaajaksi, joka on pelannut useammalla pelipaikalla uransa aikana.

– Pidän siitä, että pystyn tekemään kentällä monia juttuja, koska minusta se helpottaa pelin kokonaisuuden ymmärtämistä.

Kansasin yliopiston pelaajaprofiilissa Simpsonin pelipaikaksi on merkitty hakkurin ohella myös passari.

– Olen pelannut passarina itse asiassa suurimman osan urastani, enkä aloittanut hakkurina kuin vasta yliopistossa. Olen liian pitkä siihen, etten olisi lyöjä, lentopalloilija sanoo.

Simpson päätti yliopistouransa Kansasin riveissä pelattuaan ensin kaksi kautta Coloradossa. Eurooppaan hän tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa ja Suomi on hänelle entuudestaan tuntematon paikka.

– En tunne maata juurikaan etukäteen, mutta olen tehnyt hieman taustatutkimusta enkä malta odottaa, mitä saan Suomessa vuoden aikana kokea, hän kertoo.

Suomen Mestaruusliigassa pelanneita maannaisiaan hän kuitenkin tuntee ja myös Hämeenlinnassa aikaisemmin pelanneen mestaripassarin Chloe Collinsin, keskipelaaja Mara Greenin ja Greenin tavoin viime kaudella joukkueessa pelanneen Kayla Principaton.

– Heidän lisäkseen monet muualla Suomessa pelanneet ovat tuttuja, Simpson päättää. HÄSA

Joukkue

Hämeenlinnan Lentopallokerholla on kasassa 11 sopimusta. Lisäksi seuralla on farmisopimus Helsinki Volleyn kanssa. Pelaajan nimen perässä on viime kauden seura, jos se ei ole Lentopallokerho.

Passarit

Katja Kylmäaho (Lugano), Jenna Ylivainio ja Ilona Matilainen (Ylöjärven Ryhti)

Keskipelaajat

Karoliina Friberg (Nurmo) ja Laura Laukkanen.

Yleispelaajat

Suvi Kokkonen, Emmi Riikilä ja Netta Hyttinen (Helsinki Volley).

Hakkuri

Gabby Simpson (Kansas University)

Liberot

Julia Porsanger ja Emilia Putkisaari (OrPo)

Valmennus

Päävalmentaja Matteo Pentassuglia, valmentajat Sami Stenius ja Fabio Collina, fysiikkavalmentajat Enrico Cervella, Hanna Rantala ja Jouko Ahola.