Urheilu

Lentopallonaisille hieno voitto Unkarista – Korhonen ja Karhu kuumina

Suomen naisten lentopallomaajoukkue ilmoittautui lauantaina mukaan pudotuspelikamppailuun toisellakin Euroopan liigakaudellaan. Heikoimmalla rankingilla lohkoonsa lähtenyt Suomi voitti Tampereen tuplamaaottelupäivässä naisten Kultaisen liigan final four -järjestäjäksi valitun Unkarin erin 3–1 (25–19, 23–25, 25–16, 25–19).

Suomi pelasi taas parempaa lentopalloa kuin edellisessä ottelussa ja oli vieraita selvästi parempi jokaisessa voittoerässä. Toisen eränkin Suomi aloitti vahvasti ja johti alussa kuudella pisteellä, mutta menetti sen Unkarille. Kahdessa viimeisessä erässä jälki oli taas tasaisen tappavaa.

Sinivalkoisten johtotähti oli jälleen 19 pistettä takonut hakkuri Piia Korhonen, mutta tällä kertaa hän sai erinomaista tukea toiselta laidalta. Yleispelaajat Salla Karhu ja Pauliina Vilponen iskivät 17 ja 16 pistettä. Voiton takaajana oli myös tasaisesti hyökkääjiä kuormittanut ja vaarallisesti syöttänyt passari Kaisa Alanko.

– Vähän oli aaltoliikettä edelleen. Toinen erä meni meiltä hyvän alun jälkeen, mutta pelasimme hyvin. Olemme nyt löytäneet oman pelitapamme ja -rytmimme, luotti HPK:ssa mestaruuden avainhahmoihin viime kaudella kuulunut Karhu

Tampereella asunut Karhu nautti pelaamisesta tutussa kaupungissa, mikä heijastui myös tehoihin. Plus-miinus 13, hyökkäysprosentti 59 (27 passia) ja samanlainen vastaanottoprosentti (29 nostoa) ovat Karhun euroliigauran komein rivi.

– Mukavahan siinä oli laittaa, kun Kaisa teki hyviä paikkoja, hän kuvaili.

Unkari oli puolestaan käytännössä yhden pelaajan varassa. Alangon viime kauden seurakaveri Saksan mestari Schwerinistä, hakkuri Szakmáry Greta teki 18 pistettä.

Euroopan liigan alkulohkot ovat lauantain kierroksen jälkeen puolivälissä. Suomi on lohkossaan kolmantena, mutta tasapistein Kroatian ja Unkarin kanssa, kun maat pelasivat ensimmäisissä otteluissa ristiin.

Suomi hakee keskiviikkona Turussa revanssia Kroatiasta, joka voitti kotiottelunsa viikko sitten 3–0.

– Olemme saaneet hyvät kaksi peliä, joten on kiva lähteä Kroatiaa vastaan vähän eri ilmeellä. Tampereella oli hyvä yleisö, niin toivotaan, että Turussakin olisi. Kroatiassahan oli ehkä 30 katsojaa, eikä pelaamiseen meinannut saada fiilistä, Karhu sanoi.

Lohkovoittaja ja Unkari etenevät lopputurnaukseen parhaan lohkokakkosen kanssa. Suomella on hyvät mahdollisuudet vähintään tähän sijaan. HäSa