Urheilu

Liiga-Extra: HPK juhlii näyttävästi koko kauden

Kerho aloitti 90-vuotisjuhlallisuudet jo turnauksessaan. Jatkoa seuraa maaliskuuhun saakka.
HPK:n puolustaja Niklas Friman kannatteli Kanada-maljaa Kerhon mestaruusjuhlissa Hämeenlinnan torilla.

Hämeenlinnan Pallokerho juhlistaa 90-vuotista historiaansa komeasti. Perinteikkään Kerhon juhlavuosi polkaistiin käyntiin jo elokuun 8.–9. päivinä pelatulla juhlaturnauksella, ja jatkoa seuraa Liigan avausottelussa syyskuun 12. päivänä, kun Pohjantähti-areenaan saapuu vieraaksi Oulun Kärpät.

– Liigakausi käynnistyy komeasti mestaruusviirin hallin kattoon nostolla, joka ajoittuu kyllä nyt todella hienoon hetkeen. Juhlakauden teemojamme on myös kansainvälisyys, jota pääsimme maistelemaan jo juhlaturnauksessamme, jossa vieraanamme olivat Pelicansin lisäksi venäläinen Sibir ja saksalainen Löwen Frankfurt. Hyvään saumaan osui myös CHL-liigaan pääsymme, muistuttaa HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Lue myös: HPK pelaa CHL-kotiavausviikollaan isoista asioista, vaikka taloudellinen tappio on jo vältetty

 

HPK:n historiaa juhlistetaan alkavalla kaudella HPK ry:n, HPK Liiga oy:n, HPK-juniorijääkiekon yhteisellä kunniagallerialla. Hall of fameen valitaan ensimmäisellä kaudella 10–15 henkilöä, jotka ovat toiminnallaan vaikuttaneet Kerhon tarinaan.

Toivasen mukaan ensimmäiset nimeämiset kunniagalleriaan ovat HPK:n toisessa Liigan kotiottelussa syyskuun 18. päivänä SaiPaa vastaan.

– Hall of fameen valitaan kerholaisia, jotka ovat ansioituneet muun muassa pelaajina, työntekijöinä, talkoolaisina, tai ovat muulla merkittävällä tavalla vieneet HPK:ta eteenpäin.

Kunniataulut sijoitetaan Pohjantähti-areenan pohjoispäätyyn ja Kerho-ravintolaan.

-Juhlakaudella järjestämme kolme Hall of fame -tilaisuutta. Toisen kerran kunniagalleriaan nimetään henkilöitä 90-vuotisjuhlapelissä joulukuun 7. päivänä Tapparaa vastaan, ja kolmannen kerran maaliskuussa. Kunniagallerian tilaisuudet jatkuvat seuraavina kausina, jolloin Hall of fameen nimetään lisää kiekkoihmisiä, Toivanen kertoo.

Joulukuisen HPK–Tappara-ottelun jälkeenkin on luvassa juhlallisuuksia. Illalla hotelli Aulangossa järjestetään HPK:n 90-vuotisjuhlagaala.

Kaksi kirjaa tuloillaan

HPK:n matkaan pääsee juhlavuonna myös kahden kirjan sivuilla. Marko Syrjälän kirjoittama pokkari Oranssia kultaa esitellään toisessa tai kolmannessa kotiottelussa. Kirjassa on kepeitä tarinoita HPK:n matkan varrelta.

Kerhon varsinainen 90-vuotisjuhlakirja ilmestyy puolestaan marraskuun alkupuolella. Timo Lainesalon, Lea Karmalan ja Joonas Lainesalon toimittamassa kirjassa käydään läpi

HPK:n esityksiä seurassa vahvasti vaikuttaneiden henkilöiden kautta.

Menneiden kiekkopelien tunnelmaan pääsee virittymään myös uudessa HPK:n videopalvelussa.

-Luvassa on ottelutallenteita 1980-luvulta alkaen aina ensimmäiseen mestaruusvuoteen 2006 saakka. Tavoitteena on saada videopalvelu toimimaan vuodenvaihteeseen mennessä.

Kaikki ottelutallenteet ovat jo meidän omistuksessamme, Toivanen kertoo.

Tavoitteena Suomen suurin pihapelitapahtuma

Toimitusjohtaja Toivasen mukaan Kerho haluaa juhlavuotenaan kuulua kaikille ja näkyä kaikkialla. Helmikuun 15. päivänä seuran koko kiekkoväki nähdään Hämeenlinnan ulkopelikentillä.

– Järjestämme ulkojäiden valloituksen, jolloin haastamme mukaan kaikki jääkiekon ystävät yhteiseen tapahtumaan. Tavoitteena on luoda Suomen suurin pihapelitapahtuma siellä, mistä kaikki on saanut alkunsakin.

-Päivän päättää iso toritapahtuma, jossa on tarjolla soppaa ja live-esiintyjiä. Samana iltana on myös vapaaehtoisille työntekijöillemme järjestetty juhlatilaisuus Pohjantähti-areenassa, Toivanen lupaa.

HPK järjestää maaliskuussa myös junioriturnauksen.

-HPK-juniorijääkiekko täyttää 30 vuotta ja myös sen kunniaksi haluamme olla mukana junnujen menossa, toimitusjohtaja Toivanen sanoo.

Tästä pääset lukemaan muutkin Liiga-Extran artikkelit!