Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Liiga vihelsi pelin poikki nopealla päätöksellä – HPK:n päävalmentaja Pennanen: "Kyllä nyt oli hyvä lyödä pillit pussiin".

Suomen mestaruus jää tällä kaudella jakamatta.
HPK:n viimeiseksi peliksi tällä kaudella jäi Jukureiden kohtaaminen torstaina Mikkelissä. Ottelu pelattiin ilman yleisöä.
HPK:n viimeiseksi peliksi tällä kaudella jäi Jukureiden kohtaaminen torstaina Mikkelissä. Ottelu pelattiin ilman yleisöä.

Jääkiekkoliigassa ei pelata tällä kaudella runkosarjan viimeistä kierrosta eikä pudotuspelejä. Liigan osakaskokous päätti perjantaina Liigan hallituksen esityksen pohjalta viheltää pelin poikki välittömästi kohonneen koronavirustartuntariskin vuoksi.

– Yhteiskuntamme on tilanteessa, jota emme ole aiemmin kokeneet. Nopeasti kohonnut koronavirustartunnan riski on johtanut moniin hyvin poikkeuksellisiin toimenpiteisiin, joilla on vaikutuksia jokaisen suomalaisen elämään. Raskaan ja vaikean päätöksen tekemiseen on osallistunut koko Liiga-yhteisö: pelaajat, valmentajat, lääkärit, toimihenkilöt ja yhteistyökumppanit. Urheilullisen unelman tavoitteluakin tärkeämpää on nyt keskittyä pitämään huolta itsestään ja läheisistään, sanoo Liiga verkkosivuillaan.

Liiga tiedottaa myös, että liigamestaruus jää jakamatta tällä kaudella. Ensi kauden kansainvälisten CHL- ja Spengler Cup -turnausten paikat jaetaan torstain kierroksen jälkeisten runkosarjasijoitusten mukaan. Kärjessä on Kärpät ja seuraavina Tappara, Lukko ja Ilves. HPK sijoitus on kaudella 2019–2020 seitsemäs.

Liigan runkosarjasta jäi pelaamatta lauantainen sarjan päätöskierros. HPK:n oli määrä kohdata Pohjantähti-areenassa Ilves.

Päätös päättää liigakausi eteni kabineteissa nopeaan tahtiin. Vielä torstaina Liiga tiedotti kertovansa kauden jatkumisesta vasta runkosarjan jälkeen.

Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kannustaa suomalaisia jaksamaan poikkeuksellisissa oloissa.

– On myös selvää, että Liiga ja Liiga-seurat kärsivät mittavista taloudellisista menetyksistä, mutta kuten presidentti Niinistökin eilen (torstaina) totesi, ”talous on sittenkin vain taloutta”, Hiltunen sanoi tiedotteessa.

– Kansakuntamme selviää tästä ja niin selviämme mekin. Se vaatii kovaa työtä, mutta olen täysin varma, että tämä yhteisö on siihen valmis.

Pennanen hyvästeli miehistönsä

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen pitää liigahallituksen päätöstä oikeana.

– Kyllä nyt oli hyvä lyödä pillit pussiin. Mistä me enää olisimme pelanneetkaan, jos ei playoff-otteluitakaan olisi ollut. Tyhjissä halleissa ei ollut edes yleisöä, eli sitä joukkoa, jolle me tätä työtä teemme, Pennanen muistuttaa.

Myös Pennanen korostaa, että urheilun on nyt aika väistyä taka-alalle.

– Nyt kyseessä ovat vähän tärkeämmät asiat.

Pennanen jätti jäähyväiset joukkueelleen apeissa tunnelmissa.

– Olisihan tämä voinut tietysti päättyä hieman toisenlaisissakin fiiliksissä, Pennanen myöntää.

Viimeistä kauttaan HPK:n joukkuetta valmentanut Pennanen ei kuitenkaan vielä perjantai-iltana halunnut summata päättynyttä kautta. Myös koko menestyksekkään HPK-aikansa (neljä kautta päävalmentajana) Nuorten Leijonien päävalmentajaksi siirtyvä mies haluaa niputtaa myöhemmin.

– Näissä mietteissä ei ole ehkä vielä sen aika. Haluan kuitenkin jo nyt kiittää seuraa ja kaikkia jääkiekon ystäviä ajastani Kerhossa, sanoo Pennanen. HäSa

Päivän lehti

31.3.2020