Urheilu Hämeenlinna

Liigakausi käyntiin Hämeenlinnassa – "Käytännössähän rytmi on ihan samanlainen kuin viime vuosina"

Kevään 2019 loppuotteluvastustajat HPK ja Kärpät avaavat jääkiekkoliigan kauden 2020–2021 torstaina 1. lokakuuta Kerhon kotiareenassa.
HPK ja Kärpät avaavat liigakauden Pohjantähti-areenassa torstaina 1. lokakuuta. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK ja Kärpät avaavat liigakauden Pohjantähti-areenassa torstaina 1. lokakuuta. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK pääsee tositoimiin ensi kauden jääkiekkoliigan avauskierroksella. Kerho kohtaa torstaina 1. lokakuuta kotihallissaan Pohjantähti-areenassa kevään 2019 finaalivastustajansa Oulun Kärpät. HPK:n ja Kärppien kohtaaminen on torstain ainoa ottelu. Todenteolla sarjakausi urakoidaan käyntiin perjantaina kuuden ottelun kierroksella.

Jääkiekkoliigassa on tarkoitus pelata tälläkin kaudella normaali 60 sarjakierroksen runkosarja, jos koronapandemia ei syksyllä tai kauden aikana sotke suunnitelmia. Runkosarjan viimeinen kierros on vuorossa 30. maaliskuuta 2021. Pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa kaksi päivää myöhemmin 1. huhtikuuta, ja mestari on selvillä viimeistään perjantaina 14. toukokuuta, jolloin ohjelmassa on merkattuna mahdollinen seitsemäs loppuottelu. Pudotuspelien tarkemman ohjelman Liiga julkaisee vasta elokuussa.

Liiga pitää syksyllä 1.–9. marraskuuta reilun viikon ottelutauon, kun vuorossa on Suomen järjestämä EHT-turnaus. Myös joulun aikaan joukkueet saavat huilata peleistä viikon ajan. Pelit jatkuvat kaukalossa viime vuosista totutulla tavalla tapaninpäivänä täydellä seitsemän ottelun kierroksella. HPK matkustaa joulun jälkeiseen paluuotteluunsa tapaninpäivänä Turkuun TPS:n vieraaksi. Uuden vuoden molemmin puolin Kerho pelaa Satakunnassa – ensin 30. joulukuuta Ässien ja sitten 2. tammikuuta Lukon vieraana.

Normaali rytmitys

HPK:n päävalmentajana aloittaneen Matti Tiilikaisen silmään runkosarjan ohjelma näyttää normaalilta kaksi viikkoa myöhästyvän aloituksesta huolimatta.

– Runkosarjan loppu venyy sitten kaksi viikkoa eteenpäin. Käytännössähän rytmi on ihan samanlainen kuin viime vuosina, Tiilikainen muistuttaa.

Sarjan avausvastus miellyttää valmentajaa.

– Hienoa on se, että sarja alkaa heti kovalla kotipelillä, kun vastassa on heti viime kauden runkosarjan voittaja. Hyvä ottelu on siis varmasti tiedossa.

Myös Tiilikaiselle itselleen 1. lokakuuta on varmasti tärkeä päivä, kun kyseessä on kaksi edellistä kautta Saksan DEL2-liigassa Löwen Frankfurtia valmentaneen miehen ensimmäinen ottelu kotikaupunkinsa miesten liigajoukkueen päävalmentajana.

– Valmistaudumme kuitenkin vain kuten ensimmäiseen sarjaotteluun. Tietyllä tavalla peli on itsellenikin spesiaalijuttu, ja on hienoa, että peli on heti kotona. Ja toivottavasti pääsemme silloin aloittamaan. Se on varmasti ihan ensimmäisenä jokaisen pelaajan ja joukkueen jäsenen mielessä, Tiilikainen viittaa mahdolliseen koronatilanteen muuttumiseen.

Valmistautuminen muuttuu hieman

Hämeenlinnalaisten kauteen valmistautumista kaksi viikkoa myöhemmin alkava sarja hieman muuttaa.

– Olemme suunnitelleet sellaista, että pidämme parin kolmen viikon harjoitus- ja tutustumisjakson, jollainen meiltä jäi keväältä pitämättä. Katkaisemme harjoittelun hetkellisesti palauttelulla ennen kuin lyömme pre-seasonin käyntiin. Kahdeksan–yhdeksän viikon mittaista valmistautumisjaksoa ei siis vedetä pre-season-tyyppisesti putkeen. Meillä on myös try-out-pelaajia, jotka saavat vähän lisää aikaa, kun näemme heitä enemmän. Sen näen positiivisena asiana, Tiilikainen kertoo.

HPK pelaa ennen kautta näillä näkymin kahdeksan harjoitusottelua, joista kaksi on elokuussa ja kuusi syyskuussa. HÄSA

HPK:n kotiottelut

To 1.10. HPK–Kärpät

La 3.10. HPK–Sport

Pe 9.10. HPK–Lukko

La 17.10. HPK–KalPa

Pe 23.10. HPK–Pelicans

Pe 30.10. HPK–HIFK

Pe 13.11. HPK–Ässät

Ke 18.11. HPK–JYP

La 21.11. HPK–TPS

La 28.11. HPK–HIFK

Ti 1.12. HPK–SaiPa

La 5.12. HPK–Ilves

La 12.12. HPK–Tappara

Pe 18.12. HPK–Jukurit

Ma 28.12. HPK–SaiPa

Ti 5.1. HPK–Pelicans

To 14.1. HPK–JYP

Ke 20.1. HPK–Lukko

Pe 22.1. HPK–KooKoo

Ti 26.1. HPK–Kärpät

Pe 29.1. HPK–KalPa

Pe 12.2. HPK–Jukurit

Pe 19.2. HPK–Ässät

Ti 23.2. HPK–Tappara

La 27.2. HPK–Ilves

La 6.3. HPK–HIFK

La 13.3. HPK–Kärpät

La 20.3. HPK–Sport

Pe 26.3. HPK–Kookoo

Ti 30.3. HPK–TPS

Päivän lehti

12.8.2020