Kiekko Urheilu

Liigakiekkoa nähdään ensi kaudellakin ilmaiskanavilla – HPK:n toimitusjohtaja pitää sitä positiivisena

Liiga-otteluita televisioidaan vapaasti katseltavina ensi kaudella 15 runkosarjaottelua ja viisi pudotuspeliottelua.
Hallitsevan mestarin HPK:n kauden avausottelu Kärppiä vastaan nähdään myös MTV3-kanavalla. Kuva: Tomi Vesaharju
Hallitsevan mestarin HPK:n kauden avausottelu Kärppiä vastaan nähdään myös MTV3-kanavalla. Kuva: Tomi Vesaharju

Liigan mediakumppani Telia on sopinut Liiga-sisältöjen jakelusta MTV:n kanssa. Sopimuksen myötä valikoituja jääkiekkoliigan otteluita tarjoillaan suorana myös MTV:n vapaasti katsottavilla kanavilla kaudella 2019–20.

MTV näyttää alkavalla liigakaudella 15 runkosarjaottelua. Ottelut nähdään kauden avausottelua lukuun ottamatta vakiopaikalla perjantai-illassa Sub-kanavalla. Samat ottelut ovat myös katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa.

Pudotuspelien osalta sopimus kattaa alustavasti viisi ottelua.

Liigakausi alkaa torstaina 12. syyskuuta. Telian ohjelmakauden avausottelu ja viime kevään finaaleiden uusinta HPK–Kärpät nähdään Telia TV:n lisäksi MTV3-kanavalla kello 18 alkaen.

Ottelussa nostetaan myös mestaruusviiri ensi kaudella Pohjantähti Areena -nimeä kantavan Ritariareenan kattoon.

 

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivasen mielestä se, että jääkiekko näkyy myös ilmaiskanavilla, on Liigalle positiivinen asia saamansa näkyvyyden vuoksi.

– Olen ollut pitkään sitä mieltä ja olen tuonut eri johtoryhmissä sen näkemyksen esiin, että mitä enemmän voidaan tarjota liigajääkiekkoa ihmisille, sitä kiinnostavampaa ja seuratumpaa siitä tulee. Sitä paremmin jereinnalat ja valtteripuustiset nousevat ihmisten suosikkipelaajiksi, Toivanen puntaroi.

– Se, että ottelut ovat vapaasti katsottavissa, luo uusia asiakasryhmiä ja katsojia halliin. En näe syytä pelkoon, että se vaikuttaisi katsojakeskiarvoon negatiivisesti, vaan että se on mahdollisuus.

 

Kaudella 2018–19 liigakamppailuja televisioitiin Discovery Networksin omistamalla TV Viisi -kanavalla. Ilmaisotteluiden tarjoaminen vapaasti katseltavaksi on Telian tv- ja medialiiketoiminnasta vastaavan johtajan Olli-Pekka Takasen mukaan hyvä asia.

Taka-ajatuksena lienee myös houkuttelu siirtymään Telia TV:n asiakkaaksi, joka tarjoaa kaikki liigaottelut liigapaketin haltijoille.

– Kaikki Liiga-ottelut ovat aina nähtävissä Liiga-asiakkaillemme Telia TV:ssä. Sen kautta asiakas voi valintansa mukaan nauttia joko kaikista Liiga-otteluista tai esimerkiksi vain oman suosikkijoukkueensa peleistä muiden Liiga-ohjelmien lisäksi. On myös todella hienoa, että pääsemme tarjoamaan maistiaisia kaikille suomalaisille MTV:n kanssa solmitun sopimuksen myötä, Takanen kertoo Liigan tiedotteessa.

 

Liigakiekon siirtyessä Telian haltuun se kiihdytti uudenlaista murrosta jääkiekon ja muun urheilun televisio-oikeuksien markkinoilla. Myös operaattorit ovat siirtyneet perinteisesti tv-kanavien kentälle uusiksi pelureiksi.

Toivasen mielestä on tärkeää, että otteluita on saatavilla myös uuden asiakaskunnan luomisen kannalta. Kun Liiga näkyy ja kuuluu paremmin, sitä enemmän se voi luoda kiinnostusta ympärilleen.

– Joku voi olla sitä mieltä, että tv-sopimukset syövät asiakaskuntaa. Olen eri mieltä ja olen käyttänyt vertausta, että aikoinaan, kun mäkimontut näkyivät kaikelle kansalle, syntyi uusia idoleita. Nyt uusien asiakasryhmien houkutteleminen tämänkaltaisen seurattavuuden kautta on meille vain hyvä ja positiivinen haaste. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020