Kiekko Urheilu

Liigan kärkijoukkue Kärpät testaa HPK:n vireen - Päävalmentaja Pennasen joukkueella on edessään vauhdikas perjantai-ilta

Päävalmentaja Antti Pennasen itsenäisyyspäivä alkoi HPK:n aamuharjoituksilla.

HPK:n liigajoukkueella on edessään tiivis viikonvaihde. Perjantaina Kerho kohtaa kotikaukalossaan Ritariareenassa sarjan kärkijoukkueen Oulun Kärpät, ja heti lauantaina joukkue jatkaa pelejään Sportin vieraana Vaasassa.

Hämeenlinnalaiset valmistautuivat seuraavaan peliinsä itsenäisyyspäivän aamuharjoituksissa. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan sessio teki hyvää keskiviikon Lahden ottelun jälkeen.

– Tiiviissä ottelutahdissa jokainen hetki pitää osata käyttää järkevästi hyväkseen. Kolme peliä neljän päivän aikana on kova urakka, mutta kyllä siitäkin selvitään, Pennanen sanoo.

Pennanen on hyvin selvillä, minkälainen kamppailu Kerholla on seuraavaksi edessään. Vauhtia on ainakin luvassa riittävästi.

– Kärpät on huippujoukkue monellakin tavalla arvioiden. Se on muun muassa erittäin pelinopea, mikä pitää ottaa huomioon karvauspeliä suunniteltaessa. Kiekkokontrollista käydään koko ajan kovaa kisaa, ja oman alueen puolustaminen on nyt onnistuttava nappiin, Pennanen muistuttaa.

 

Pennanen kaavailee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia. Muutaman flunssaisen miehen pelaaminen selviää vasta perjantaiaamuna.

– Kyllä joitakin pieniä viilauksia on luvassa. Toivottavasti kuitenkin pääsemme Kärppien kimppuun hyvällä kokoonpanolla, Pennanen pohtii.

HPK ei ollut parhaimmillaan keskiviikon Pelicans-ottelussa. Maalipaikkoja joukkueella oli riittävästi, mutta omissa soi liikaa.

– Meidän olisi pitänyt puolustaa paljon paremmin. Ja olla muutenkin hieman paremmin hereillä, Pennanen lisää.

Kerhon maalivahtipeli on ollut viime aikoina reilassa. Ennen keskiviikon ottelua Emil Larmi oli torjunut neljässä edellisessä pelissä kolme nollapeliä.

– Emil on ollut kyllä hyvä, enkä usko Pelicans-ottelun huonon alun ja vaihtoon luistelemisen horjuttaneen hänen virettään millään lailla, päävalmentaja Pennanen sanoo. HäSa

Liigaottelu HPK–Kärpät Ritariareenassa perjantaina kello 18.30.

 

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic