fbpx
Urheilu

Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi: "En ole MM-kisojen kurinpitoryhmässä"

Sampo Liusjärvi ei ole MM-kisojen kurinpitoryhmässä. Kuva: Tuulia viitanen
Sampo Liusjärvi ei ole MM-kisojen kurinpitoryhmässä. Kuva: Tuulia viitanen

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kritisoi keskiviikkona rajusti MM-kisojen kurinpitoryhmän päätöstä olla antamatta Yhdysvaltain Clayton Kellerille pelikieltoa maanantain ottelun ratkaisuhetkien tilanteesta. Keller pyyhkäisi jalallaan Suomen Juhani Tyrväisen nurin, mutta sai IIHF:ltä tilanteesta vain varoituksen.

Jalonen nosti Yleisradion verkkosivuston haastattelussa esiin myös hämeenlinnalaisen Liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven nimen ja väitti tämän kuuluvan MM-kisojen kurinpitoryhmään. Se ei pidä paikkaansa.

– Tässä tapauksessa Jalosella on väärää tietoa. Jokaiseen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton turnaukseen, oli se sitten naisten tai miesten tai A- tai B-tason, turnaukseen nimitetään oma porukkansa, joka hoitaa kurinpidon kyseisessä turnauksessa. En ole siinä porukassa tällä hetkellä, enkä ole ollut koskaan aikaisemminkaan, Liusjärvi sanoo.

Liusjärvi on mukana IIHF:n kurinpitokomiteassa.

– Se ei hoida turnausten aikaista kurinpitoa. En edes tiedä, ketkä Slovakian turnauksen ryhmässä ovat. Olen sitä joskus yrittänyt netistä katsoa, mutta tällaisia ei kansainvälisen liiton sivuilla julkaista.

Liusjärven mielestä MM-kurinpitoryhmän päätös oli väärä, mutta hänen mukaansa kyseisestä tempusta ei nykysääntöjen mukaan tule automaattisesti pelikieltoa, vaikka niinkin on viime päivinä eri tahoilta väitetty.

– Jalkapyyhkäisy tuli viisi vuotta sitten sääntökirjaan ja ensimmäiset neljä vuotta siitä tuli automaattisesti vähintään yhden ottelun pelikielto. Nykyisessä sääntökirjassa, joka on ollut voimassa kuluvan kiekkokauden, sääntö lieveni siten, että siitä voi antaa peli- tai ottelurangaistuksen. Eli automaattista pelikieltoa jalkapyyhkäisystä ei enää tule, työkiireidensä keskeltä Hämeenlinnasta tavoitettu Liusjärvi avaa. HÄSA

 

Menot