Kiekko Urheilu

Liigapeleihin palannut HPK väänsi torjuntavoitolla revanssin KooKoosta – Alivoima lämmitti Pennasta

Cody Kunyk ja Joona Voutilainen maaottelutauolta palanneen HPK:n sankareina Kouvolassa.
Joona Voutilainen nollasi avauserässä muun muassa Markus Jokisen huippupaikan. Kuva: Jussi Lopperi
Joona Voutilainen nollasi avauserässä muun muassa Markus Jokisen huippupaikan. Kuva: Jussi Lopperi

HPK onnistui kääntämään jääkiekon Liigan maaottelutauon jälkeen taisteluparin suunnan, kun se vuorostaan varasti voiton Kouvolasta tiistaina. Juuri ennen taukoa KooKoo oli tyrmännyt Kerhon Hämeenlinnassa 5–1, mutta nyt oli HPK:n vuoro viedä kaksi pistettä jatkoajalla maalein 2–1.

Ratkaisijana oli HPK:n paras pistemies Cody Kunyk, jonka matala laukaus yllätti maalivahti Henrik Haukelandin ajassa 62.41. Kunyk päätti kauden kolmannella osumallaan 10 pelin maalittoman putkensa ja jatkoi pisteputkeaan neljään otteluun.

Kunykia isompi voiton takaaja oli maalivahti Joona Voutilainen, joka venyi kiekon tielle 32 kertaa, näistä 15 kolmannessa erässä.

KooKoo pääsi tasaväkisessä ottelussa useammin maalipaikoille hallittuaan ensimmäistä erää ja ottelun viimeistä viisiminuuttista. Voutilaisen ohitti tarkalla laukauksella vain Joonas Oden ajassa 15.58.

 

Erikoistilannepeli oli jälleen käänteentekevässä osassa. KooKoo iski Hämeenlinnan halloween-pelissä neljä ylivoimamaalia, mutta tällä kertaa HPK oli etevämpi.

Kerho selvitti tyylillä neljä alivoimaa ja iski varsinaisen peliajan ainoan maalinsa juuri ylivoimalla. Markus Nenonen hyödynsi Filip Krivošíkin tekemän maskin ajassa 11.25.

Nenonen melkein teki toisenkin ylivoimamaalin toisen erän lopulla. Hänen laukauksensa kimpoli Haukelandista molempiin tolppiin, mutta Liigan tilannehuone totesi kiekon pysyneen pelin puolella maaliviivaa. Krivošíkin huitomisetkaan eivät osuneet pelivälineeseen.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennasta lämmitti etenkin alivoimapeli, jonka hän ottelun alla nosti yhdeksi tärkeimmistä kehityskohteista. HPK joutui vielä kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua alivoimalle, jonka aikana KooKoo piti painetta lähes koko kaksi minuuttia.

– Viimeksi KooKoo jallitti meitä aika pahasti, mutta saimme nyt alivoiman toimimaan. Se lopun tappo oli hyvä suoritus. (Tommi) Tikka, (Henri) Kanninen, (Santeri) Lukka ja (Petteri) Nikkilä tekivät ison työn, kun joutuivat olemaan siellä koko kaksi minuuttia, ja blokkasivat laukauksia, Pennanen kiitteli lehdistötilaisuudessa.

– Kova ja tasainen peli, jossa molemmilla oli omat hetkensä. Niin se usein menee, kun kaksi hyvää joukkuetta on vastakkain. Maalivahtipeli oli myös hyvää. Ei mikään klassikko, mutta tauko vaikutti. Siihen nähden laadukas jääkiekkopeli. Hyväähän se tauko tietysti teki.

 

HPK:n kokoonpanossa isoimpana muutoksena oli Joona Monton kauden ensimmäinen liigaottelu. Hän korvasi nelosketjussa Janne Tavin. Peliaika jäi hyökkääjistä pienimmäksi seitsemään ja puoleen minuuttiin.

Petteri Nikkilä pelasi toisen kerran tällä kaudella alle 20 minuuttia, kun maajoukkueessa viikonloppuna esiintyneen puolustajan totutut 22 peliminuuttia siunaantuivat tällä kertaa Elmeri Eroselle. Nikkilä istui toki jäähypenkilläkin kahdesti.

HPK nousi voitolla tasapisteisiin viidentenä olevan KooKoon kanssa. Joukkue isännöi seuraavaksi perjantaina Porin Ässiä. HäSa
 
Ottelun kohokohdat:

Kommentti: Kuin marraskuun pudotuspelikiekkoa

HPK:n ja KooKoon kohdatessa toisessa peräkkäisessä liigaottelussa, vaikkakin reilun viikon tauon jälkeen, pystyi otteluparin tarinaa hahmottamaan kuin pudotuspeleissä. Sellaiselta alkoi vaikuttaa myös peli.

Kerho ja KooKoo muodostavat yhden Liigan tasaisimmista ottelupareista tällä hetkellä. Samoista pelieväistä ammentavien Antti Pennasen ja Jussi Ahokkaan joukkueet kuuluvat eittämättä sarjan parhaiten valmennettuihin.

Ensimmäistä playoff-paikkaansa jahtaava kouvolalaisjoukkue pelaa parasta kauttaan ja runkosarjahaasteen selättäminen olisi sille epäilemättä pudotuspelisarjan arvoinen voitto. Marras–joulukuun kuukauden mittainen jakso maaottelutaukojen välissä määrittää usein koko runkosarjan suuntaa.

HPK ja KooKoo pelaavat ainakin toisiaan vastaan tarkan markan viisikkopeliä, etenkin kiekottomana. Edes jatkoajalla ei hurjasteltu päättömästi maalilta maalille.

Maalivahdeista Joona Voutilainen näyttää taas voittamisen elkeitä. Niitä yhteen maalivahtiin nojaava joukkue tarvitseekin seuraavat viisi kuukautta.

Pennasen ennen KooKoo-peliä peräänkuuluttama tasaisuus onkin molempien joukkueiden avainkysymys. Pelin rakenne näyttää olevan jo vakaalla pohjalla. Vaikka playoff-paikka on vielä lunastamatta, joukkue näyttää olevan hienosäätöä vaille valmis kevääseen.