Urheilu Hämeenlinna

Linna Golf palasi Suomen kenttärankingin ykköseksi

Kentänhoito nosti Vanajanlinnan kentän Golflehden pelaajavertailun piikkipaikalle toista kertaa.
Linna Golfin hyväkuntoiset väylät ovat miellyttäneet pelaajia. Kuva: Teemu Lindroos
Linna Golfin hyväkuntoiset väylät ovat miellyttäneet pelaajia. Kuva: Teemu Lindroos

Linna Golf sai jälleen tunnustusta lajin harrastajilta, kun Golflehden joka toinen vuosi tehtävä kotimainen golfkenttien ranking julkaistiin. Yli 6 000 vastaajan ja lähes 27 000 kenttäarvion perusteella tehdyn rankingin perusteella Linna Golf valittiin Suomen parhaaksi golfkentäksi.

Toiseksi sijoittui Viipurin Golfin Etelä-Saimaa ja kolmanneksi Tahko Golfin Old Course. Linna Golf sai 87,73 pistettä, kun Suomen kauneimpana kenttänä pidetyn Etelä-Saimaan pistemäärä oli 87,11 ja nousija Tahkon Old Coursen 85,57.

– Tämä on parasta mahdollista tunnustusta, jota voimme saada sillä kaikki valta rankingissa on asiakkaillamme eli pelaajilla ja vastaajien sekä arviointien määrä on niin iso, että rankingin tulokset antavat varmasti kattavan kokonaiskuvan kenttien tekemisestä, summaa Linna Golf oy:n toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Arviointi jakautuu kahdeksaan kategoriaan, joista Linna arvostettiin parhaaksi neljässä kategoriassa (paras palvelu, paras kunto ja viimeistely, paras suunnittelu, paras klubitalo ja oheispalvelut) sekä kolmanneksi kahdessa kategoriassa (paras ravintola, esteettisyys).

Pelaajat arvostelivat Linnan kehittyneen eniten kentän kunnossa, jossa kenttä oli ylivoimaisesti maan paras. Vain hinta-laatusuhteessa se jäi kymmenen parhaan ulkopuolelle.

– Erityisen ilahduttavaa on, että menestyksemme kumpuaa kategorioista, joissa henkilökuntamme panos todella näkyy. Olemme pienellä porukalla pystyneet saamaan olosuhteet ja palvelun asiakkaita miellyttävälle tasolle, kiittelee Honkalehto.

– Linna Golfilla on alusta lähtien ollut laadukas maine ja korkea palvelun taso, mikä tietysti nostaa rimaa koko ajan korkeammalle ja lisää tietysti painetta sisäistä kehittymispainetta.

Linna Golfin/Vanajanlinna Golf & Country Clubin ravintolatoiminta sai arvosanan 8,63, mikä hävisi vain sadasosapisteen kategorian ykkösille Nordcenterille ja Tapiola Golfille. Vertailussa pärjäsi myös toinen hämeenlinnalaiskenttä, kun Aulangon Golfklubin Eversti sai ravintolastaan pisteet 8,60.

Linna Golfille koko vuosi on ollut menestyksekäs, sillä aiemmin syksyllä arvostetun Golf Worldin kenttäranking Manner-Euroopan sadasta parhaasta kentästä nosti Vanajanlinnan ainoana Suomen kohteena sadan parhaan joukkoon. Syyskuussa julkaistun Golf Worldin top 100 -listauksessa Linna Golf arvostetaan Manner-Euroopan kentistä sijalle 76.

Elokuussa Linna Golf oli kotimaisen Pelaaja ensin -kyselyn ykköskenttä.

– European Tour Destinations -kenttäverkostoon kuuluminen ja kansainvälinen yhteistyö auttaa meitä kehittymään, Honkalehto pohtii.

– Systemaattiset auditoinnit ja huippukenttiin vertaaminen antavat koko ajan uusia tavoitteita sekä palveluun että yksityiskohtien viilaamiseen ja luovat samalla koko henkilökuntaamme uskoa, että voimme kivuta yhä korkeammalle myös kansainvälisessä arvostelussa.

Linna Golf oli Golflehden kenttärankingin ykkönen viimeksi vuonna 2015. Kaksi vuotta sitten se kävi kolmantena Etelä-Saimaan ja tänä kesänä remontissa olleen Ålands Golfklubbenin Slottsbananin takana.