Urheilu

Linna Golfille ja Vanajanlinnalle golfalan tunnustuksia

Hämeenlinnalaiskenttä on vakiinnuttanut paikkansa Manner-Euroopan parhaiden golfkenttien joukossa.
Teemu Selänne viihtyy Linna Golfin palkituilla peliväylillä.

Vuonna 2005 avattu Linna Golf on vuosien saatossa saanut monia tunnustuksia golfalan palkintogaaloissa. Upeassa kunnossa tänäkin kesänä ollut Linna Golf oli jälleen palkittavien kenttien joukossa, kun sekä World Golf Awards että Golf World -julkaisu jakoivat vuotuisia palkintojaan.

World Golf Awards palkitsi Linna Golfin Suomen parhaana golfkenttänä ja Vanajanlinna arvostettiin Suomen parhaaksi golfhotelliksi. World Golf Awards listaa vuosittain eri maiden ja maanosien golfkentät sekä golfhotellit paremmuusjärjestykseen. Linna Golf voitti samaisessa listauksessa parhaan golfkentän tittelin viimeksi vuonna 2016, mutta erityistä ylpeydenaihetta antaa ensimmäistä kertaa tullut voitto molemmissa kategorioissa.

Kansainvälinen Golf World -julkaisu puolestaan listaa joka toinen vuosi Manner-Euroopan 100 parasta golf resortia, ja vuoden 2018 ranking on nyt julkaistu. Linna Golfin sijoitus uusimmassa listauksessa on 67., ja se on ainoa suomalaiskenttä, joka ylsi 100:n parhaan joukkoon. Linna Golf on ollut listalla aikaisemminkin, viimeksi vuonna 2016, jolloin se löytyi sijalta 94., eli nousua on tullut mairittelevat 27 sijaa parempaan suuntaan.

Vuoden 2018 parhaaksi golf resortiksi valittiin Ranskassa sijaitseva Terre Blanche, joka kuuluu Linna Golfin kanssa samaan European Tour Properties -ketjuun.

Linna Golfin toimitusjohtaja Esa Honkalehto arvostaa tuoreimmat palkinnot todella korkealle.

– Olemme erittäin ylpeitä parantuneesta sijoituksesta, jossa näkyy päivittäisen työn lisäksi varmasti myös kahtena viime vuonna järjestettyjen onnistuneiden kansainvälisten tapahtumien (European Senior Tour 2017, The St. Andrews Trophy 2018) tuoma mediahuomio ja arvostus. Tunnustuksesta on takuulla hyötyä ajatellen golfturismia sekä koti- että ulkomaisten golfmatkailijoiden osalta, Honkalehto iloitsee. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020