Urheilu

Linna RC:n kausi päättyi semifinaaliin

Linna Rugby Club lähti tavoittelemaan Impivaaran nurmella semifinaalitaistossa lauantaina rugbyn I-divisioonan finaaliottelupaikkaa, jossa panoksena olisi ollut nousu SM-sarjaan.

Se jäi kuitenkin haaveeksi, sillä Turku Eagles oli halki ottelun etevämpi ja ottelu kirjattiin turkulaisille 39–5. Linna RC:n tryn suoritti Timo Sokka.

Linna RC:n valmentaja Pete Pitkämäen mukaan hämeenlinnalaiset putosivat toisella jaksolla kyydistä.

Yksi syy oli, että kahdeksasta mahdollisesta vaihtopelaajasta Linnalla oli matkassa vain kaksi. Turulla taas oli käytössä täysi pakka.

Hatuksi Linna RC joutui pelaamaan viimeiset kymmenen minuuttia vajaalla yhden pelaajan loukkaannuttua tilanteessa, jossa vaihdot olivat jo käytetty.

– Ensimmäinen puoliaika meni tasaisesti ja siinä vaiheessa oli hyvää vääntöä. Viimeisellä 40 minuutilla väsymys alkoi painaa, syöttöpeli alkoi yskiä ja Turku rokotti useamman tryn, Pitkämäki valotti.

Pitkämäen mukaan kausi sujui odotetusti.

– Suurin heikkous oli, että pelaajarunko oli hajanainen eri syistä johtuvien poissaolojen vuoksi. Se hajotti pelillistä toimintaa.

Linna RC jatkaa ensi kaudella ykkösdivisioonassa ja tulee hakemaan uusia pelaajia rinkiin tryoutien kautta marraskuussa.

– Tavoite on pelata paremmin ensi kaudella. Nyt edessä on pieni tauko ja marraskuussa sitten jatketaan. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020