Urheilu

Linna Rugby Club sai kyytiä sarja-avauksessaan

Hämeenlinnalaisen Linna Rugby Clubin tämän kesän rugbyn SM-sarja ei alkanut mairittelevasti. Kaurialan kentällä vieraillut Jyväskylä Rugby Club oli hämeenlinnalaisia selvästi edellä ja otti lauantaina sarjapisteet mukaansa numeroin 62–5 (29–5).

Vierasjoukkue karkasi avauspuoliajalla 29–0-johtoon ennen kuin Linna Rugby Club sai tehtyä ottelun ainoan viiden pisteen arvoisen maalisuorituksensa eli tryn. Kotijoukkueen onnistujana oli juuri ennen taukoa Avea Avea.

Hämeenlinnalaisten pelaava valmentaja ja joukkueen kapteeni Jarno Suoja muistutti, että vastassa oli tällä kertaa kova joukkue.

– Jyväskylä on vuodesta toiseen kova joukkue. Se myös pelaa kovaa ja juuri sellaista peliä kuin me haluaisimme pelata, Suoja sanoi.

Jyväskylä pääsi vyöryttämään ottelunsa alussa hyökkäyksiään kohti kotijoukkueen maalialuetta.

– Laidat vuosivat meillä tänään. Se johtui osittain siitä, että vastustaja pystyi isoilla ja vahvoilla pallonkantajillaan sumputtamaan meidän peliämme niin, että laidat aukesivat. Sitten kun pallon sai muutamalla nopealla phasella (hyökkäysvaiheella) laitaan, oli pelaaja vaikeampi juosta kiinni kuin olisi ollut juosta vastaan, Suoja arvioi.

Kapteenin mukaan oli kuitenkin hyvä asia saada kauden aloitus pelattua.

– Ihan hyvä aloitus meille, jotta heräämme tähän kauteen. Kaudella on helpompiakin pelejä kuin tämä. Nyt menemme takaisin sorvin ääreen ja työstämme niitä virheitä pois, mitä tänään löysimme. Pelihän parani loppua kohden, kun pelaajat kokivat itse valaistumisen, mitä tekevät väärin. Viimeiset pari minuuttia olivat aika vahvaa keskikentän jylläämistä, kun kumpikaan ei oikein päässyt mihinkään.

Suojan mielestä Linna Rugby Clubin otteista näkyi, että kyseessä oli kauden avausottelu.

– Takana on pitkä talvikausi, jonka aikana pelatut seiskapelit eivät olleet kovin korkealla tärkeyslistalla. Ruosteet on nyt ajettu koneesta pois, Suoja toivoi.

Jyväskylän Matti Keränen teki joukkueelleen kolme tryta. Tero Siivonen sai pallon maalialueelle kaksi kertaa. Yhden tryn tekivät Pertti Salmijärvi, Mauno Konttila, Arsi Kilpelänaho, Jyri Hautamäki ja Urho Ylinampa.

Lisäksi vierasjoukkueen pistetilastoa kaunisteli Theotime Pelle, joka laukoi kahden pisteen arvoisen lisäpistepotkun haarukkaan kuusi kertaa kymmenestä yrityksestä. HäSa

Asiasanat

Mainos