fbpx
Urheilu

Linna Rugby Clubin miesten joukkue palaa lähtöruutuun – Pelaajapula pakotti vetäytymään 1. divisioonasta

LRC rakentaa miesten joukkueen toimintansa uudestaan ja aikoo aloittaa myös juniorityön.
Linna Rugby Club pelasi vielä kaksi vuotta sitten SM-sarjaa. Pullerilla vieraili muun muassa Kuopio Rugby Club. Kuva: Tomi Vesaharju
Linna Rugby Club pelasi vielä kaksi vuotta sitten SM-sarjaa. Pullerilla vieraili muun muassa Kuopio Rugby Club. Kuva: Tomi Vesaharju

Linna Rugby Clubin johtokunta päätti tiistaina, että seura luopuu miesten 1. divisioonan sarjapaikasta kaudella 2019. Syynä on pelaajapula, jota yritettiin korjata viime hetkiin asti.

Joukkue ei olisi pelaajistossa tapahtuneiden muutosten jälkeen ja ottelukohtaisten ennakkoilmoittautumisten perusteella saanut 15 pelaajan avauskokoonpanoa yhteenkään peliin. Seura yritti tiedotteensa mukaan talvikaudella 2018–19 ja kevään aikana rekrytoida uusia pelaajia useilla alkeiskursseilla sekä tiedottamalla toiminnastaan ja harrastusmahdollisuudesta aktiivisesti.

Uusien pelaajien määrä ei kuitenkaan riittänyt korvaamaan ”eläköitymisistä” ja muista syistä johtunutta pelaajapoistumaa.

Rugby on Suomessa marginaalilaji, jossa peli- ja harjoitteluaika on äärimmäisen arvokasta. Lajin harrastajat ovat tyypillisesti hyvin sitoutuneita, mutta tällä kaudella LRC:n pelaajamäärä ei yksinkertaisesti riittänyt. 15 avauskentällisessä pelaavan lisäksi kokoonpanoon voi merkitä 8 vaihtopelaajaa.

Matkustaminen vierasotteluihin jopa satojen kilometrien päähän on seuroille hankalaa riittävien pelaajamäärien saamisen puolesta, mutta myös taloudellinen haaste.

 

Linna Rugby Club ry jatkaa toimintaansa ja harjoittelua kesällä, ja seuran pelaajia tultaneen näkemään muiden joukkueiden kokoonpanoissa. Seura sai heti luopumisilmoituksen jälkeen yhteydenottoja muilta rugbyseuroilta, jotka tarjosivat linnalaisille peliaikaa. Seurat myös ryhtyivät yhdessä miettimään vaihtoehtoja pelikalenterista poistuneiden otteluiden korvaamiseksi.

LRC aikoo käyttää kesältä vapautuvan ajan hyödyksi ja rakentaa miesten joukkueen toiminnan uudelle pohjalle. Tavoitteena on myös seuran oman junioritoiminnan aloittaminen.

Linna Rugby Clubin naiset pelaavat tänä kesänä yhteisjoukkueena Helsingin Warriorsin kanssa.

LRC ry on perustettu vuonna 2011, ja miehet pelasivat ensimmäisen kautensa vuonna 2012.

Menot