Urheilu

Linnalle rugbyn oppitunti Helsingissä

Linna Rugby Club sai jo useamman maalin kauden toisessa SM-sarjan ottelussaan, mutta kyyti oli lopulta kylmää Tapulikaupungin urheilupuistossa. Helsinkiläinen kotijoukkue Warriors Rugby Club löylytti Linnaa vastaan toisella puoliajalla peräti seitsemän tryta ja jätti hämeenlinnalaiset nuolemaan näppejään pistein 56–10 (10–10).

Ensimmäisen puoliajan LRC pelasi pirteästi. Avea Avean try ja Joonas Koskelaisen potkumaalit (lisäpiste- ja rangaistuspotku) veivät hämäläiset 7–10-johtoon, mutta Warriors tasoitti vielä potkumaalilla ennen taukoa.

Toisella puoliajalla Linna kärsi hölmöistä virheistä, joista seurasi kolme keltaista korttia (10 minuutin rangaistusta). Pahimmillaan LRC pelasi kahden miehen vajauksella, jolloin kokenut Warriors mätti juoksumaaleja ylivoimalla.

– Siinä alkoi ukoilla vähän puhti loppumaan, kun pelattiin vajaalla melkein koko toinen puoliaika, pelaajavalmentaja Pete Pitkämäki kommentoi.

Linnan urakkaa ei helpottanut myöskään vaihtopelaajien vähyys, sillä hallitsevan hopeamitalistin täyttä miehitystä vastaan kamppaili vain 19 linnalaista (neljä vaihtopelaajaa).

LRC:n kausi jatkuu viikon kuluttua kotiottelulla porvoolaista Old Town Shamrocksia vastaan. Haussa on edelleen kauden ensimmäinen voitto ja pistetilin avaaminen. Se ei tule helpolla, koska Shamrocks yllätti lauantaina viime kauden mestarin HRC:n 14–17.

– Saimme nyt ensimmäisestä puoliajasta lisää puhtia, että pystymme kamppailemaan ihan kärkijoukkueita vastaan. Virheet kostautuivat toisella puoliajalla, niin yritämme pitää pakan kasassa ja pelaajat kentällä koko pelin, niin pystymme haastamaan Porvoon, Pitkämäki arveli. HäSa

Asiasanat