fbpx
Urheilu

Loppilainen Eetu Kallioinen sijoittui olympiafinaalissa neljänneksi skeetissä – "Harmittaa niin vietävästi"

Lari Pesonen sai tyytyä 28. sijaan.
Eetu Kallioinen oli silminnähden harmissaan, kun hän jäi miesten skeetin olympiafinaalissa neljänneksi. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Finaaliin miesten olympiaskeetissä selvinnyt loppilainen ampuja Eetu Kallioinen jäi finaalissa neljänneksi Tokiossa maanantaina.  Hän rikkoi finaalissa 36 kiekkoa ampumistaan 40:stä.

Peruskilpailussa kolmanneksi sijoittunut Kallioinen oli kärkikolmikossa ja matkalla mitaleille suurimman osan finaalikisastaan. Hän oli rikkonut kaikki ampumaansa 28 kiekkoa, kunnes kaksoiskiekossa tuli kaksi hutia.

–  Ei hirveästi lämmitä, että ampui olympiafinaalissa. Harmittaa niin vietävästi. Tekisi mieli sanoa kovemminkin, 23-vuotias Kallioinen purki pikaisesti pettymystään Ylen haastattelussa.

Hän rikkoi peruskilpailussa 123 kiekkoa 125:stä. Kun Suomella oli viimeksi edustusta olympiakisojen miesten skeetissä, Marko Kemppainen ampui hopeaa Ateenassa 2004. Kallioisen suoritus Tokiossa oli hieno, mutta kun enemmän oli tarjolla, pettymys jäytää aikansa.

–  Neljäs sija on sijoitus, jota todennäköisesti kukaan ei halua – enkä minäkään, olympiapaikkansa viime keväänä EM-kisojen kolmannella sijallaan lunastanut Kallioinen filosofoi.

Olympiakultaa ampui Yhdysvaltain Vincent Hancock, jolle olympiavoitto oli jo kolmas. Edelliset olivat Pekingistä 2008 ja Lontoosta 2012. Hopeaa ampui Tokiossa Tanskan Jesper Hansen ja pronssia Kuwaitin Abdullah Alrashidi.

Kallioisen finaalisijoitus on Suomen toistaiseksi paras Tokion olympiakisoissa

Lue myös: Lopen Eetu Kallioisella vahva avauspäivä olympiaskeetissä – ”Ihan hyvä päivä kaikin puolin”

Lari Pesonen jäi peruskilpailussa 28:nneksi rikottuaan 114 kiekkoa. Hänen sijoituksena putosi viimeisessä sarjassa, jossa hän sai rikki vain 19 kiekkoa. STT

 

Juttu päivitetty kauttaaltaan 26.7. kello 11.11.

Menot