fbpx
Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Pudotuspelit lähestyvät, mutta HPK puksuttaa arkiaikataulujen mukaan runkosarjan päätepysäkille saakka

Puolustaja Elmeri Eronen on ollut tarkkana Kerhon takalinjoilla. Kuva: Riku Hasari
Puolustaja Elmeri Eronen on ollut tarkkana Kerhon takalinjoilla. Kuva: Riku Hasari

Jääkiekkoliigan runkosarja alkaa vedellä viimeisiään tämän kauden osalta. Pian on selvillä muun muassa se, aloittaako HPK pudotuspelit playoffin ensimmäiseltä kierrokselta vai saako joukkue vajaan viikon lisää valmistautumisaikaa ja käy käsiksi kevään koviin peleihin vasta neljännesfinaaleissa.

Kerholla on runkosarjassa jäljellä kolme ottelua. Tiistaina joukkue kohtaa Pohjantähti-areenassa KalPan, torstaina Mikkelissä Jukurit ja lauantaina kotonaan Ilveksen. Joukkue on tällä hetkellä 96 pisteellään sarjassa seitsemäntenä, ja eroa kuudentena roikkuvaan HIFK:hon (viimeinen suoraan neljännesfinaaleihin menijä) on kuusi pistettä.

HIFK puolestaan yrittää pitää Kerhon takanaan kohtaamalla viimeisissä peleissään KooKoon vieraissa, JYPin kotonaan ja Lukon vieraissa.

HPK:n päävalmentajan Antti Pennasen mukaan hämeenlinnalaisten leirissä ei ole kuitenkaan vielä tähyilty pudotuspeleihin saakka. Maanantaina joukkue keskittyi vain KalPan kohtaamiseen.

– Keskitymme nyt vain tähän hetkeen. Runkosarjan viimeinen viikko etenee ihan suunnitellusti, eikä arki muutu hirveästi mihinkään suuntaan. Katseet siirretään playoffiin vasta sitten kun nähdään miten peleissä käy. Tämän viikon aikana ryhdymme vasta pohtimaan tulevaa, Pennanen suunnittelee.

Lisää aiheesta: Analyysi – HPK:n on saatava peliään paremmaksi

Oppia Messin viisauksista

HPK lähtee hyvin valmistautuneena viimeisen viikon kamppailuihin. Askelmerkit KalPan kaatamiseen ovat valmiina, vaikka tulevan ennustamista Pennanen selvästikin haluaa välttää.

– Uskotaan viisaampia, kuten Messiä, joka on sanonut, että “pelaa peliä niin kuin se tulee eteen, älä koodaa sitä etukäteen”. Siinä lauseessa on paljon viisautta peliin ja elämään yleensäkin.

– Voittaa voi niin monella tavalla. Tärkeää kuitenkin on, että jokainen pelin osa-alue nousee sellaiseksi, millä voi voittaa, jatkaa Pennanen.

Kerho saalisti makean voiton perjantain HIFK-ottelustaan. Täpötäydessä helsinkiläisten kotiareenassa pelattu kamppailu oli melkoista kiekkoviihdettä ja valmisti joukkueita kevään tärkeimpiin peleihin.

– Siitä kamppailusta on hyvä ottaa mukaan KalPa-peliin se ymmärrys, miten pelataan kun on tilaa ja aikaa vähän. Eli mitä se vaikuttaa kamppailupelaamiseen ja kiekolliseen pelaamiseen. Välillä pitää pystyä vain siirtämään kiekkoa, eikä mennä vain lavasta lapaan. Ja tietenkin pitää taas tiedostaa, mitä pitää tehdä, kun on aikaa, Pennanen pohtii.

Eronen odottelee kamppailevaa KalPaa

KalPa on ollut tällä kaudella kova vastustaja Kerholle. Puolustaja Elmeri Eronen odottelee tiistainkin kohtaamisesta tiukkaa vääntöä.

– Aiemmat pelit ovat olleet kovia pelejä, joissa KalPa on ehkä pystynyt kamppailemaan hieman paremmin kuin me. Siellä on myös tosi taitavia hyökkääjiä, jotka ovat onnistuneet juuri meitä vastaan. Yhtä selvää syytä en tosin osaa sanoa, miksi KalPa on pystynyt kääntämään pelit meitä vastaan, Eronen aprikoi.

Ensimmäistä kauttaan Hämeenlinnassa pelaava Eronen on ollut hyvä hankinta Kerholle. 25-vuotias kiekkoilija on yltänyt 54 liigapelissä tehoihin 9+23. HPK:n riveistä Eronen on päässyt myös mukaan Leijoniin (viisi EHT-ottelua).

– Olen ollut tosi tyytyväinen aikaani Kerhossa. Alussa tietenkin oli hieman eroja TPS:n arkeen verrattuna, mutta yllättävän nopeasti pääsin kiinni menoon ja pelikin alkoi sujua hyvin. Kausi on ollut hyvin positiivinen, ja olen pystynyt kehittymään pelaajana, Eronen anoo.

Myös päävalmentaja Pennanen on ollut tyytyväinen pakkinsa esityksiin.

– Hänellä on hyvä pelikäsitys, hyvät kiekolliset taidot ja hän on myös riittävän hyvä liikkumaan. Liikkumisessa tosin on vielä töitä tehtävänä, jos haluaa kansainväliseksi huippupelaajaksi, Pennanen muistuttaa.

Lisää aiheesta: HPK:n Henri Kanniselle viiden ottelun pelikielto

Menot