Urheilu

Loukkaantuneella Ville Lastikalla on edessään pitkä huili

Steelersin valmennus nosti nuoria paikkaamaan loukkaantumisia. Vieraspelien sarjan aloittaa sunnuntaina Hämeen derby Lahdessa LASBia vastaan.
Ville Lastikkaa ei nähdä pitkään aikaan Steelersin liigamiehistössä. Kuva: Riku Hasari

Steelers Hämeenlinnan hyökkääjä Ville Lastikka loukkaantui salibandyn liigan ottelussa reilu viikko siiten, ja tutkimukset ovat paljastaneet, että edessä on useamman viikon toipilasaika.

– Lääkärinlausunnon arvio on, että neljästä kuuteen viikkoon taukoa tulee. Kyseessä on olkapäävamma, joka on oireillut aiemminkin. Tietenkin tuo aika voi muuttuakin, mutta terveydellä ei tietenkään voi leikkiä eli sen ajan olen sivussa kuin toipumiseen tarvitaan, Lastikka kertoi.

Tuoreen maailmanmestarin ja maajoukkueen tehohyökkääjän puuttuminen kokoonpanosta on kova isku Steelersille. Liigan maalipörssissä Lastikka on viidentenä 25 osumallaan.

Eikä loukkaantumiset rajoitu vain Lastikkaan, sillä viime sunnuntain ottelun yhteydessä hyökkääjistä Markus Sipronen pyöräytti nilkkansa ja Elmeri Saukkoselle tuli silmävamma.

– Kyllähän nämä vammat aiheuttavat valmennukselle harmaita hiuksia. Kaikki kolme ovat joukkueemme kärkipään jätkiä ja pienelle seuralle nämä ovat pahoja juttuja. Mutta nyt sitten muilla on mahdollisuus nousta ratkaisijoiksi, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen pohdiskeli.

 

Steelersillä on edessä sunnuntaina Lahdessa Hämeen derby LASBia vastaan ja siitä alkaa kolmen ottelun vieraspelien putki. Ensi keskiviikkona joukkue matkustaa Turkuun sarjakolmonen TPS:n vieraaksi ja maaottelutauon jälkeen 10. helmikuuta Poriin FBT Karhujen vieraaksi.

Steelers on yhdeksäntenä juuri pudotuspeliviivan alapuolella, kun runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelua.

– Ainahan tuo derby jotenkin kummittelee, vaikka sen luonne on vähän hiipunut. Peli kerrallaan mennään ja runkosarjan lopussa katsotaan, missä ollaan. Kaikki on vielä omissa käsissä. Luottavainen olo, joukkueen ilme ja tekeminen on ollut hyvää, Kemppainen kertoi.

Steelersin edustusmiehistöön nostettiin nuorista Aleksi Hiltunen (–01) ja Pyry Kauppinen (–02). Molemmat ovat pelanneet tällä kaudella Steelersin kakkosjoukkueessa miesten 2. divisioonaa sekä A- ja B-poikien SM-sarjaa.

– Siirtoaika loppui ja koska kumpikaan ei kuulu farmilistallemme, tässä vaiheessa piti tehdä ratkaisuja. Eli kakkosdivarin pelit jäävät pojilta nyt pois. Kauppisen Pyry aloittaa heti Lahdessa ykkösketjumme vasemmassa laidassa Aleksi Kulmalan ja Nico Jonaesonin kanssa, Kemppainen paljasti.

– Farmilistalla on sitten muita junioreita, joita voimme myös käyttää tarpeen mukaan. Steelersissä on uskallettu antaa omille junioreille aikaa ja luottoa ja moni on saanut liigakokemusta. Meillä on kovia lupaavia pelimiehiä.

Pyry Kauppisella on takanaan myös neljä maaottelua alle 16-vuotiaissa.

– Pikkupojasta asti olen katsonut näitä pelejä, niin nyt on vaikea uskoa, että on jo päässyt tänne. Hienoa on päästä pelaamaan ja varsinkin LASBia vastaan. Olen aiemmin käynyt muutamissa reeneissä edustuksessa, kun on ollut poissaoloja, mutta rinkiin pääsin viime maanantaina. Alla on kolmet lajitreenit ja hyvin olen päässyt joukkueeseen sisään. Odotan innolla peliä, 16-vuotias debytantti ennakoi. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020