Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Löwen Frankfurtin kausi vauhtiin HPK:n juhlaturnauksessa – Kovia pelejä ennen sarjakauden alkua

Matti Tiilikaisen valmentama Saksan kakkosliigan joukkue viihtyi Hämeenlinnassa.
Löwen Frankfurtin päävalmentaja Matti Tiilikainen pohti alkavaa kautta tutulla pallilla Pohjantähti-areenassa. Kuva: Pertti Koivunen
Löwen Frankfurtin päävalmentaja Matti Tiilikainen pohti alkavaa kautta tutulla pallilla Pohjantähti-areenassa. Kuva: Pertti Koivunen

Hämeenlinnalainen jääkiekkovalmentaja Matti Tiilikainen, 31, on tehnyt hyvää työtä Saksan kakkosliigassa pelaavan Löwen Frankfurtin riveissä. Entinen HPK:n nuorten liigajoukkueen valmentaja johti viime kaudella joukkueensa DEL2-liigan runkosarjan voittoon ja pudotuspeleissä hopealle. Se oli mainio saavutus ensimmäistä kauttaan ulkomailla ahertaneelta valmentajalta.

Tiilikainen on nyt Saksan pestinsä puolivälissä. Toisen kautensa mies pääsi aloittamaan tutussa hallissa HPK:n 90-vuotisjuhlaturnauksessa.

– Meillä on ollut hyvä viikko Kerhon vieraana. Kauteen valmistavaa ohjelmaa suunniteltaessa mahdollisuus harjoitella ja pelata Hämeenlinnassa kuulosti mahtavalta, sillä täällähän ovat olot ja puitteet erinomaiset. Viikko on meille tärkeä, sillä saimme alle kovia pelejä ja paljon hyödyllistä tietoa uusista pelaajistamme, Tiilikainen hymyilee.

Frankfurt valmistautuu syyskuun 13. päivänä alkavaan DEL2-liigaan reissaamalla ainakin riittävästi. Hämeenlinnasta joukkue nimittäin matkustaa lähes suoraan Kreleldiin ja viettää siellä viikon.

– Käymme maanantaina vain kääntymässä Frankfurtissa. Omaan halliimme pääsemme asettumaan oikein kunnolla vasta ensi viikon jälkeen.

– Ennen kauden alkua piipahdamme vielä Sveitsissä Klotenin vieraana ja matkalla pelaamme myös meidän liigamme viime kauden mestaria, Tomek Valtosen tällä kaudella valmentamaa Ravensburgia vastaan, Tiilikainen kertoo.

 

Frankfurtin miehistöllä on takanaan hyvin sujunut kesäkausi. Näin ainakin Tiilikaisen mukaan, joka pääsi kesäkaudella seuraamaan kuitenkin vain joukkueensa nuoremman kaartin esityksiä.

– Suurimalla osalla sopimukset alkoivat vasta elokuun alussa, mutta kyllä kuulemma kaikilla on ollut ihan hyvä omatoiminen jakso. Nykyään pelaajat harjoittelevat omissa maissaan myös entistä enemmän jäällä. Joukkueemme nuorisokaartin esityksiä pääsin seuraamaan enemmän kesällä, ja ainakin he ottivat hyviä steppejä eteenpäin, Tiilikainen kertoo.

Tiilikaisen kerholaistaustainen valmentajatiimi jatkaa samalla kokoonpanolla kuin viime kaudellakin. Päävalmentajan rinnalla työskentelevät Marko Raita (apuvalmentaja), Valtteri Salo (maalivahtivalmentaja) ja Lasse Jokinen (huoltopäällikkö).

– Tälle kaudelle saimme mukaan lisääkin entisiä kerholaisia, kun pitkään Saksassa viihtynyt Marko Suvelo (HPK:n liigajoukkueen maalivahtina kaudella 1993–94) liittyi joukkoomme huoltajaksi ja joukkueenjohtajaksi. Hän on kielitaitoisena meille hyvä apu arjen touhuissa, Tiilikainen sanoo.

 

Tiilikaisen seuralla on myös taustat kunnossa. Saksan kakkosliigan eliittiin lukeutuva Löwen Frankfurt saa muun muassa kolmen vuoden kuluttua uuden hulppean areenan.

– Bisnespuoli meillä on kyllä hyvin hanskassa. Olemme valmiina nousemaan DEL-liigaankin, mutta siihen tarjoutuisi mahdollisuus vasta ensi kaudella, jolloin Saksan pääsarja aukeaa ja meidän sarjamme mestari nousee ja ykkösliigan viimeinen putoaa. Vielä tällä kaudella sarjamme huonoin putoaa sarjaporrasta alemmaksi, mutta ykkösliigaan ei voi nousta, Tiilikainen selvittää. HäSa