Urheilu Hämeenlinna

LP Viesti tyly vieras Lentopallokerholle – Hyttinen loukkaantui

Lentiskerhon taistelu ei tuonut erääkään ja sairaslista piteni taas, kun Netta Hyttinen loukkasi jalkansa.
Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Oluoma Okaron hyökkäyspeli kilpistyi LP Viestiin vahvaan puolustukseen Elenia-areenassa.
Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Oluoma Okaron hyökkäyspeli kilpistyi LP Viestiin vahvaan puolustukseen Elenia-areenassa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho ei ole päässyt alkukaudesta naisten Mestaruusliigan kärkijoukkueiden tasolle.

Viikko takaperin joukkue menetti yllätyspisteen kotiottelussaan sarjajumbo Puijo Wolleyta vastaan ja vieraskentillä on tullut tappiot kärkikolmikosta sekä LiigaPlogille että Pölkky Kuusamolle.

Perjantai-iltana salolainen LP Viesti haki Elenia-areenasta täydet sarjapisteet lukemin 0–3 (11–25, 19–25, 20–25) ja nousi kärkikaksikon kanssa tasapisteisiin.

– Olen tyytyväinen alkukauteemme, kuusi voittoa ja 18 pistettä. Taistelemme runkosarjan voitosta. Viisi joukkuetta taistelee tällä kaudella mestaruudesta ja Hämeenlinna on siinä joukossa mukana, kunhan saavat kokoonpanonsa kuntoon, arvioi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Tänään olimme odotetusti edellä laituriosastolla kahden Viron maajoukkuepelaajamme voimin. Toisen ja kolmannen erän alkupuoleen en ollut tyytyväinen, tuntui, että joukkue teki vain sen mikä riitti ja tästä annoin palautetta. Mutta ryhdistäydyimme ja aika helposti nousimme rinnalle ja erävoittoihin.

 

Avauserää vieraat hallitsivat täysin kaikilla osa-alueilla ja etenivät selkeään voittoon 18 minuutissa kroatialaisen Katarina Pilepicin (10/+6) johdolla ukrainalaispassari Viktoriia Tuchashvilin pyörittäessä peliä.

Lentiskerhon sairaslista piteni, kun Netta Hyttinen loukkasi jalkansa ja joutui jättämään kentän.

Toiseen erään kotijoukkue kokosi pelinsä ja johti 12–9 Oluoma Okaron (13/–2) löydettyä tehonsa. Häntä säestivät Roosa Heikkiniemi (8/+0) ja Karoliina Friberg (7/+3).

– Meillä on ollut paljon epäonnea ja taas harmittava loukkaantuminen. Ekan erän jälkeen saimme koottua itsemme hyvin ja uudella systeemillä peli toimi, kommentoi Heikkiniemi, jolle tuli paljon vastuuta myös vastaanotoista hyökkäystehojen lisäksi.

– Pelasin alkukauden ykkössarjaa Helsingissä ja lokakuussa tulin farmisopimuksen kautta tänne. Lähipäivinä selvinnee, miten kausi jatkuu.

 

LP Viestin nousu alkoi Anna Czakanin (9/+5) syöttövuorolla, joka käänsi tilanteeksi 12–18 ja siitä erävoittoon Kayla Hanelinen hyökkäyspisteiden myötä.

Kolmas erä oli toisen kaltainen. Lentiskerho vei jälleen erän alkupuolta ja johti 14–9 ja 15–12, mutta virolaiskaksikon Nette Peitin syötöt ja Annu Ennokin (11/+9) hyökkäystehot käänsivät jälleen erän LP Viestille.

Lentiskerho taisteli loppuun asti, mutta ei onnistunut nappaamaan erävoittoa.

– Me olimme alussa vaikeuksissa, kun Salo tuli niin vahvasti. Mutta työstimme tilannetta ja olimme johdossa kahta erää, vaikka emme erävoittoa saaneetkaan. Olen ylpeä siitä, miten joukkue nousi ja pelasi loppuun asti vaikeuksiemme keskellä. Kun Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä jo puuttuvat, niin toivon, ettei Netan loukkaantuminen ole paha, Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia pohti.

Seitsemän ottelun jälkeen Lentiskerho on viidentenä kuuden pisteen päässä kärkikolmikosta. Ensi viikon lauantaina joukkue matkustaa pisteen edellä olevan LP Kangasalan vieraaksi. HäSa

0–3 (11–25, 19–25, 20–25)

Hämeenlinna

Oluoma Okaro 13/-2

Roosa Heikkiniemi 8/0

Karoliina Friberg 7/+3

Viktoria Tosi 2/+1

Essi Hirvioja 1/-2

Katja Kylmäaho 0 /-2

Ässäsyötöt 3

Torjunnat 1

Vastaanprosentti 24

 

LP Viesti

Anu Ennok 11/+9

Katarina Pilepic 10/+6

Anna Czakan 9/+5

Nette Peit 8/+5

Kayla Haneline 7/+3

Viktoriia Tuchashvili 2/+2

Ässäsyötöt 10

Torjunnat 4

Vastaanottoprosentti 54